Τα νέα μου

Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές για την Ευρώπη που βιώνει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού και εθνικισμού

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤ1 Αιγαίου 105 FM και μίλησε με τον Κώστα Κυδώνη για τις Ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019.

Ξεκινώντας ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως για την Ευρώπη οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, καθώς βιώνουμε ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού και εθνικισμού σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο όπως τόνισε, οι νεότερες γενιές, θα πρέπει να γνωρίζουν πως το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφάλισε την ειρήνη, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την ασφάλεια σε μια Ήπειρο η οποία μαστιζόταν από πολέμους τον προηγούμενο αιώνα.

Η Νέα Δημοκρατία ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στηρίζει για την Ευρωπαϊκή Ένωση την υποψηφιότητα του φιλέλληνα M. Weber, οι θέσεις του οποίου αφορούν άμεσα την χώρα μας αλλά και ειδικότερα το νησί της Χίου. Πιο συγκεκριμένα έχει μιλήσει για την ανάγκη μιας ισχυρής Ευρώπης, η οποία θα είναι σε θέση να φυλάει τα σύνορά της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε ακραία φαινόμενα το 2015. Μιλάει για μια Ευρώπη της ευημερίας, με τη δημιουργία βιώσιμων και σταθερών θέσεων εργασίας. Ειδικά στο Βόρειο Αιγαίο, το ζήτημα αυτό είναι στοιχειώδους σημασίας, όπου νέα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για ένα καλύτερο μέλλον. Τέλος ο Μ. Weber μιλάει για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, όπου θα στηρίξει ενεργά τους οικονομικά ασθενέστερους.

Όσον αφορά το ζήτημα της ανομίας στην Αθήνα, όπως υπογράμμισε ο Ν. Μηταράκης, είναι η τρίτη φορά επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε εισβολή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Mάλιστα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι έσπασαν το προσωπικό του αυτοκίνητο, σε προεκλογική εκδήλωση υποψηφίου του Κ. Μπακογιάννη.

Κλείνοντας ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως βιώσαμε πέντε χαμένα χρόνια και η χώρα μας έκανε πολλά βήματα πίσω εξαιτίας του Α. Τσίπρα. Στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά μας θέματα, στα θέματα των θεσμών ενώ βιώσαμε και έτη πολιτικού διχασμού. Κανένας πολίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι καλύτερα από το 2015. Ειδικότερα μιλώντας για τη Χίο, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε την τελευταία πενταετία. Αντιθέτως, το νησί της Χίου βίωσε από την πρώτη στιγμή την έκρηξη του μεταναστευτικού, σε συνδυασμό με μια παντελή απαξίωση των υποδομών (αεροδρόμιο, λιμάνι, Δικαστικό Μέγαρο κα.). Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Περιφερειακές εκλογές ότι ώς εδώ. Μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε καλύτερα.  

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση