Τα νέα μου

Τρεις προτεραιότητες για την Ευρώπη: Ισχυρή Ευρώπη, Ισχυρή Οικονομία, Ισχυρή Αλληλεγγύη

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στον αέρα του North FM 98.0.

Ξεκινώντας από τις επερχόμενες εκλογές, ο Ν. Μηταράκης ανέφερε πως η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δεν θα αφήσει περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πολύ πιθανό είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στον Ιούνιο.

 «Οι συνταξιούχοι μπορούν να περιμένουν πολλά από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

Ως προς το ζήτημα των συντάξεων, ο Ν. Μηταράκης δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται το σημερινό επίπεδο των συντάξεων και πιστεύουμε ότι με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μπορούμε να δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις από οτιδήποτε είναι σε θέση να υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να το κάνει μακροπρόθεσμα, χωρίς μια πραγματικά ισχυρή οικονομία».

 «Ο κ. Τσίπρας από τις «εποχές της πλατείας» επέλεξε το διχαστικό, ακραίο, αρνητικό λόγο»

Εν συνεχεία ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο σχετικά με το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που παρατηρείται στις μέρες μας, ο Ν. Μηταράκης υπογράμμισε πως ήδη από την εποχή της αντιπολίτευσης και τις «εποχές της πλατείας», ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον ακραίο διχαστικό λόγο. Επέλεξε τον διαχωρισμό των Ελλήνων σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», σε «παλιό» και «νέο», σε «διεφθαρμένο» και «τίμιο». Αυτά τα ψευτοδιλήμματα που καλλιέργησε η κυβέρνηση, καταδεικνύουν το διχαστικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πολιτικός λόγος θα έπρεπε να ενώνει αλλά τελικά ο κ. Τσίπρας επέλεξε το δρόμο του διχασμού», υπογράμμισε κλείνοντας.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πρωτοπόρος στη διακοπή της σχέσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον κ. Ορμπάν. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει με τη στάση της ότι είναι απέναντι στην Ακροδεξιά»

Όσον αφορά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που εντόπισε τον κίνδυνο της ανόδου της ακροδεξιάς στην χώρα μας. Την ίδια αυστηρή στάση ακολούθησε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωτοπόρο τον κ. Κ. Μητσοτάκη, και τη διακοπή των σχέσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τον κ. Ορμπάν, ο οποίος έχει παρουσιάσει συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το χώρο της κεντροδεξιάς, που εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία.

«Τρεις προτεραιότητες για την Ευρώπη: Ισχυρή Ευρώπη, Ισχυρή Οικονομία, Ισχυρή Αλληλεγγύη»

Κλείνοντας ο Ν. Μηταράκης, ανέφερε σχετικά με την πολιτική μάχη που θα πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πως υπάρχουν τρείς βασικές προτεραιότητες.

 Η πρώτη προτεραιότητα είναι μια ισχυρή Ευρώπη, η οποία θα διαθέτει τους διαθέσιμους πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τους οικονομικούς πόρους, προκειμένου να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά της σύνορα. Ειδικά για το νησί της Χίου, εξαιτίας της εγγύτητάς του με τα παράλια της Τουρκίας, γίνεται εύκολα αντιληπτή, η ανάγκη διαφύλαξης των συνόρων μας. Επιπλέον, στα πλαίσια του μεταναστευτικού, θα πρέπει να εφαρμοσθούν και σύγχρονες πολιτικές ασύλου, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της ιδεοληψίας του δεν εφαρμόζει.

Δεύτερον χρειάζεται μια ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας, με την κατεύθυνση των διαθέσιμων πόρων προς τη δημιουργία μόνιμων. βιώσιμων και σύγχρονων- λόγω των εξελίξεων της τεχνολογίας- θέσεων εργασίας.

Η τρίτη μεγάλη προτεραιότητα της Ευρώπης, είναι η δημιουργία μια Ευρώπης που βασίζεται στην αλληλεγγύη. Θα πρέπει οι ασθενέστεροι σε όλη την Ευρώπη να υποστηριχθούν, εξασφαλίζοντάς τους μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση