Τα νέα μου

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα φέρει νωρίτερα τις εθνικές εκλογές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα φέρει νωρίτερα τις εθνικές εκλογές

Ο Νότης Μηταράκης, μίλησε σήμερα το πρωί ζωντανά στο Πρακτορείο FM με τους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου & Κώστα Παπαδάκη.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως το διακύβευμα των εκλογών του Μαϊου, είναι πως «η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα», προς μια κατεύθυνση σταθερότητας, ανάπτυξης και συνολικά μιας καλύτερης χώρας. «Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για εμάς θα έχουν ένα ειδικό χαρακτήρα, δημοψηφισματικό», είπε ο Νότης Μηταράκης.

Οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής που έρχεται, και θα φανεί η μεγάλη διαφορά μεταξύ της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και αντιλαμβάνεται ο μέσος πολίτης ότι ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, όπως αυτό που αναμένουμε, θα δημιουργήσει μεγάλες δυσχέρειες και στην κυβέρνηση και στη χώρα. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν και γι' αυτό θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να επιλέξει ανά πάσα στιγμή να έρθει νωρίτερα η κάλπη των εθνικών εκλογών».

Στο κομμάτι των συντάξεων, τόνισε πως ο νόμος Κατρούγκαλου θα φανεί σύντομα ότι θα αποτελέσει ένα μεγάλο κοινωνικό φορτίο που καλούμαστε να σηκώσουμε, ενώ παράλληλα, όσον αφορά τον ΕΦΚΑ, δεν έχει γίνει ακόμη ο επανυπολογισμός των συντάξεων, με τον οποίο θα φανεί το πραγματικό μέγεθος της μείωσης της σύνταξης για όποιον υποβάλλει τώρα αίτηση.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μηταράκης τόνισε: «Είναι γνωστή σε πολύ κόσμο η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα παλιά τζάκια, αυτά τα οποία οι ίδιοι ονόμαζαν τα τζάκια της διαπλοκής. Πλέον αυτό που "ο κόσμος το 'χε τούμπανο" και ο Τσίπρας "κρυφό καμάρι", έγινε και επίσημα γνωστό μ' αυτή την υποψηφιότητα. Νομίζω ότι ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του, ποιοι τελικά στηρίχθηκαν από τα οικονομικά τζάκια της χώρας και ποιοι όχι».

Τέλος ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Ευάγγελο Μαρινάκη, ο Νότης Μηταράκης υπογράμμισε πως είναι μη αποδεκτό για μια σύγχρονη δυτική δημοκρατία, η εκάστοτε κυβέρνηση, να στρέφεται ανοιχτά εναντίον του επιχειρηματικού κόσμου. Ωφείλουμε να υποστηρίζουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στα πλαίσια μιας ανοιχτής και ανταγωνιστικής οικονομίας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση