Τα νέα μου

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κατάπτωση της πολιτικής ζωής στη χώρα

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε ζωντανά στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και τη ραδιοφωνική εκπομπή «G.P.S.» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κατάπτωση της πολιτικής ζωής στη χώρα

Ξεκινώντας, ερωτηθείς από το δημοσιογράφο ο Ν. Μηταράκης σχετικά με την αντιπαράθεση που έλαβε χώρα στη Βουλή αυτές τις μέρες, ο ίδιος υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια κατάπτωση της πολιτικής ζωής στη χώρα, η οποία ξεκίνησε από τις πλατείες των αγανακτισμένων και ακολούθως με την ακραία ρητορική εις βάρος της πολιτικής, και το διαχωρισμό της «καλής» από την «κακή» βία. Αυτή η ρητορική οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από την πλευρά των ΜΜΕ που τάσσονται με την πλευρά της κυβέρνησης, με επιθέσεις σε οικογένειες πολιτικών προσώπων, φτάνοντας στην ακραία σκευωρία της NOVARTIS η οποία σταδιακά καταρρίπτεται. Η όλη αυτή κατάσταση έχει δημιουργήσει συνολικά ένα τοξικό πολιτικό κλίμα.

Η εξαγγελία των 120 δόσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, αποτελεί μια «κίνηση εκλογικού πανικού»

Εν συνεχεία όσον αφορά την 13η σύνταξη, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως το συνολικό κονδύλι το οποίο διαθέτει το Υπουργείο Εργασίας για αυτό το επίδομα, είναι το ένα τρίτο μιας μηνιαίας σύνταξης μεσοσταθμικά. Το εν λόγω ετήσιο κοινωνικό μέρισμα υπήρξε μια πρωτοβουλία του Α. Σαμαρά το 2013, ως πολιτική που προέβλεπε πως από τα υπερπλεονάσματα της οικονομίας, θα έπρεπε να δίνεται ένα μέρος στους οικονομικά ασθενέστερους. Δεν αποτελεί επομένως κάτι το καινούριο ή ένα διαφορετικό μέτρο που επινόησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ο Ν. Μηταράκης υπογράμμισε πως αυτή η έντονη κινητοποίηση της κυβέρνησης να καταθέσει Κυριακή βράδυ το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, οφείλεται εν πολλοίς στην πρόταση δυσπιστίας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης και στο σκάνδαλο που ξέσπασε με το κότερο και τον Α. Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο Ν. Μηταράκης μίλησε για μια «κίνηση εκλογικού πανικού» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα στο χάος των σκανδάλων και της αρνητικής της εικόνας, προσπαθεί για ακόμα μια φορά να αλλάξει και να επαναδιαμορφώσει την ατζέντα της επικαιρότητας προς όφελός της. Κλείνοντας ο βουλευτής Χίου με μια δόση εσκεμμένης υπερβολής και σε εύθυμο τόνο πως πολλοί θα έφταναν στο σημείο να πουν «δόξα τω θεώ που βγήκαν οι φωτογραφίες με το κότερο, καθώς χάρη σε αυτές κάποιοι πολίτες θα λάβουν μια σύνταξη».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση