Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει τη χώρα στα λάθη προηγούμενων δεκαετιών και μια ανάπτυξη με δανεικά

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, μίλησε ζωντανά στον Real fm 97.8, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και την Στεφανία Κασίμη.

Ο Α. Τσίπρας επιδιώκει ανεπιτυχώς να αλλάξει το μέλλον που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Ξεκινώντας, ο Ν. Μηταράκης σχολίασε πως η προσπάθεια του Α. Τσίπρα να αλλάξει την ατζέντα είναι εμφανής, θέλοντας να μετατοπίσει το κέντρο βάρους από το σκάνδαλο με το κότερο, την υπόθεση Πολάκη και τις δημοσκοπήσεις, στις προεκλογικές του υποσχέσεις. Στα μέτρα τα οποία έχει αναφέρει, όντως περιλαμβάνονται πολλες από τις προτάσεις που έχουν παρουσιαστεί ήδη από τον Κ. Μητσοτάκη, όπως τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (2018), την αύξηση των αποσβέσεων (2016) κ.α.. Ωστόσο, στην ουσία ο Α. Τσίπρας με τα μέτρα τα οποία ανακοινώνει, αυτό που θα επιτύχει θα είναι η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση της χώρας όπως του παραδόθηκε το 2015 γιατί έχουμε 4,5 χαμένα χρόνια.

Ποια είναι η παραγωγική βάση που μας αφήνει η κυβέρνηση Τσίπρα για την επόμενη τετραετία;

Εν συνεχεία, ο Ν. Μηταράκης υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει και που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, θα είναι το ζήτημα των επενδύσεων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το 2018 οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 12%. «Ποια λοιπόν είναι η παραγωγική βάση που μας αφήνει η κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως στην αντίθετη πλευρά, η κυβέρνηση Σαμαρά την περίοδο 2012- 2015, έφερε βάσει έκθεσης του ΚΕΠΕ, νέες επενδύσεις 37 δις στην Ελλάδα. Τέσσερις από τις επενδύσεις αυτές όπως είναι γνωστό, ήταν πάνω από ένα δις η κάθε μια. Αυτές στη συνέχεια άρχισαν κάποια στιγμή και υλοποιούνται και σήμερα ακούμε φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν για μικρή αύξηση στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, κατά τη διάρκεια του 2016- 2017. Στην πραγματικότητα η αύξηση αυτή, ήταν η πληρωμή της ιδιωτικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, η εξέλιξη των εργασιών του TAP, και άλλα έργα τα οποία είχαν ήδη γίνει από την κυβέρνηση Σαμαρά την περίοδο 2012- 2015. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία αυτή τη στιγμή είναι ασφυκτική.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και οι μειώσεις στις νέες συντάξεις

Ο Ν. Μηταράκης επιπλέον αναφέρθηκε και στο επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έπειτα από τον νόμο Κατρούγκαλου και την τεράστια μείωση που αυτός έχει επιφέρει στις νέες συντάξεις κατά 38%, παραμένουν σε εκκρεμότητα 200.000 συντάξεις, προκειμένου οι νέοι συνταξιούχοι να μην αντιληφθούν τις περικοπές στη σύνταξή τους, παρά μετά τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μια πολιτική ανάπτυξης με δανεικά, διαιωνίζοντας τα λάθη που έφεραν την χώρα στη σημερινή κατάσταση

Οι προαναγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν όντως κάποια από τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν αναφέρθηκε τίποτα για πολλά άλλα μέτρα τα οποία έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπως τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15%, τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο οι ίδιοι κατήργησαν. Το σημαντικότερο δίλημμα ωστόσο αυτή τη στιγμή για την ελληνική οικονομία παραμένει ο ρυθμός ανάπτυξης, έχοντας έναν προϋπολογισμό με ανάπτυξη οριακά στο 2% και πρωτογενή πλεονάσματα στο 4%, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσον αφορά τον escrow λογαριασμό, ουσιαστικά πρόκειται για δανεικά χρήματα τα οποία επιβαρύνουν την δανειακή κατάσταση της χώρας, συνεχίζοντας τα λάθη προηγούμενων δεκαετιών με ανάπτυξη με δανεικά.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση