Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης: 1 δις ευρώ για μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων

Ν. Μηταράκης: 1 δις ευρώ για μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Ο υφυπουργός ερωτηθείς για τους στόχους του 2020, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Πρώτος βασικός στόχος που ξεκινάμε από τις αρχές του 2020 είναι το νέο ασφαλιστικό. Η αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου που αποτελούσε μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού. Δηλαδή, να ακυρώσουμε έναν νόμο ο οποίος ουσιαστικά τιμωρούσε την εργασία, ισοπέδωνε τις συντάξεις προς τα κάτω και επέβαλλε δυσβάσταχτες εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες που τολμούσαν να έχουν έσοδα πέραν του βασικού μισθού.

Κάνουμε λοιπόν σημαντικές αλλαγές. Επενδύουμε 1 δις ευρώ στη μόνιμη στήριξη των συντάξεων, αυξάνοντας τα ποσοστά  αναπλήρωσης για αυτούς που έχουν πολλά χρόνια ασφάλισης, καταργώντας το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις και συγχρόνως μειώνουμε τις εισφορές των μισθωτών κατά 25% ξεκινώντας από το 2020 και σε βάθος τετραετίας. Έτσι δημιουργούμε έναν πολύ πιο φιλελεύθερο τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να επιλέγουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση