Τα νέα μου

Ξεκινάμε το 2020 με μεγάλες αλλαγές για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 989 για τις αλλαγές που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο.

O υφυπουργός Εργασίας κ. Μηταράκης, τόνισε πως μέσα στο 2020 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τόσο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, σταδιακά μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Το 2020 ξεκινάμε με 2 μεγάλες αλλαγές για τις εισφορές. Πρώτον, για τους μισθωτούς, θα υπάρξει μείωση 0,9% από τον Ιούνιο του 2020 και θα αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να κινητροδοτήσει τη μετάβαση από τη μερική στην πλήρη απασχόληση. τα τελευταία χρόνια μπορεί να είδαμε μια ελαφριά γραμμική μείωση της ανεργίας αλλά αυτή η μείωση της ανεργίας είχε κακά ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς ήταν κυρίως σε θέσεις εργασίας μερικούς απασχόλησης. 

Επιπλέον, σημαντική αλλαγή θα υπάρξει με το καθεστώς επιβολής ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, με αποσύνδεση της διασύνδεσης εισοδήματος και ασφαλιστικού. Το ασφαλιστικό είχε γίνει ένα νέο φορολογικό με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να παρατηρούμε μια διαρκή μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση