Τα νέα μου

Το ερώτημα της συγχώνευσης παραμένει στο τραπέζι

Το ερώτημα της συγχώνευσης παραμένει στο τραπέζι

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην εξέλιξη που είχε η υπόθεση συγχώνευσης στον τραπεζικό τομέα.

 

2013_04_09_mitarakis_chatzinikolaou_sigxoneusi_ethniki_eurobank by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

«Το κρίσιμο για την επιτυχία της Εθνικής με την Eurobank ήταν η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Έχω πει σε ανύποπτο χρόνο ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικό να επιτευχθεί η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε οι τράπεζες να μην οδηγηθούν κατά πλήρη διοίκηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δεν είναι κρατικοποίηση με την παλιά έννοια του όρου. Ξέρετε ότι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπάρχει μια συν-διοίκηση και με τους δανειστές της Ελλάδας. Η ενιαιοποιημένη τράπεζα, στο παρόν θεσμικό πλαίσιο και στο παρόν τίμημα, δεν μπόρεσε να βρει τα κεφάλαια που χρειαζόταν. Αρα υπήρχε το εξής θέμα. Επρεπε να επιλέξουμε αν θα καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος ή θα προτάξουμε τη συγχώνευση. Ορθώς για την προστασία του τραπεζικού συστήματος και λόγω και των εκτάκτων γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή μας ήταν κρίσιμο να περάσει το μήνυμα της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Κρίθηκε ως επιλογή να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση τώρα μέσα στον μήνα και αμέσως μετά το ερώτημα της συγχώνευσης παραμένει στο τραπέζι».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση