Τα νέα μου

Εμείς δεν αμφισβητούμε το Μνημόνιο. Πετύχαμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Μήπως το αμφισβητεί η EU Commission;

Εμείς δεν αμφισβητούμε το Μνημόνιο. Πετύχαμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Μήπως το αμφισβητεί η EU Commission;

Ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς και το ενδεχόμενο νέων μέτρων και πρόωρων εκλογών.

«Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, το πρωτογενές πλεόνασμα ανατρέπει τις διαπραγματευτικές ισορροπίες. Έχουμε φτάσει σχεδόν στο τέλος του μνημονίου μετά από τεράστιες θυσίες, αλλά πλέον δεν στηριζόμαστε σε εξωτερικό δανεισμό για τις δικές μας ανάγκες», ανέφερε αρχικά ο κ. Μηταράκης και συνέχισε:

 

2013_10_21_mitarakis_real_fm_nikos_chatzinikolaou_kivernisi_koinoniki_nomimopoiisi by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

«Υπάρχει μια δυσαρμονία μεταξύ αυτού που πραγματικά συμβαίνει και αυτού που αντιλαμβάνεται η τρόικα».

«Εμείς πολιτικά πήραμε πάρα πολύ σκληρές αποφάσεις. Το κάναμε, πετύχαμε, πρέπει και η Ευρώπη να δείξει το πολιτικό θάρρος που χρειάζεται», πρόσθεσε, ενώ για τις επενδύσεις σχολίασε:

«Οι εισροές επενδύσεων θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Πρέπει το ΔΝΤ και η Κομισιόν να επιλύσουν τη δική τους διχογνωμία, για το πώς πρέπει καλύτερα να διευθετηθεί το θέμα της Ελλάδος».

Όσο για το ενδεχόμενο να μην ενδώσει η τρόικα στις αξιώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης είπε: «Η κυβέρνηση έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση, ότι δεν δέχεται νέα μέτρα. Δεν θεωρώ ότι η υπάρχουσα σύνθεση της βουλής, δεν έχει την κοινωνική νομιμοποίηση για να πάρει δύσκολες αποφάσεις».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση