Τα νέα μου

Αν δεν πληρωθεί η δόση, θα οδηγηθούμε σε χρεωκοπία

Αν δεν πληρωθεί η δόση, θα οδηγηθούμε σε χρεωκοπία

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Αθήνα 98,4 και την εκπομπή του Νίκου Καρούτζου.

 

2015_04_03_mitarakis_984 by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

"Αυτό που υπογράφηκε στις 20/2 είναι ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση των €7,2 δισ. αφού ολοκληρώσει την 5η αξιολόγηση, κατά την κρίση του Eurogroup. Συνεπώς η κυβέρνηση ξεκίνησε με μια λάθος στρατηγική, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει τη χώρα σε καλύτερη διαπραγματευτική κατάσταση, ούτε έχει αποκτήσει περισσότερους συμμάχους.

Για μια χώρα, το να βγει από το μνημόνιο, πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμα κεφάλαια για την οικονομία της, τα οποία μπορεί να τα βρει από τρεις δυνητικές πηγές: είτε να δανειστεί από τις αγορές, είτε από τους θεσμικούς της εταίρους, είτε οργανικά από την οικονομία της. Καθώς η τρίτη πηγή δεν αρκεί, για να δανειστεί η χώρα από τις αγορές έπρεπε να είχε μια κυβέρνηση, η οποία θα ήταν υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας, των πλεονασμάτων και των διαρθρωτικων αλλαγών. Όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορεί δυστυχώς να βγει στις αγορές. Οπότε πάμε σε νέο μνημόνιο.

Η πολιτική της Ευρώπης είναι ότι δε θέλει να δώσει περαιτέρω δανεισμό στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των πραξεών της. Αν δεν πληρωθεί η δόση, θα οδηγηθούμε σε χρεωκοπία. Μια κυβέρνηση που έχει ήδη επιλέξει να μη πληρώσει τις υποχρεώσεις της, σίγουρα θα επηρεάσει την επιλογή των θεσμικών επενδυτών αν θα μπούνε στην οικονομία.

Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο η ελληνική οικονομία σε αυτό το τρίμηνο έχει υποστεί σημαντική ζημιά."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση