Τα νέα μου

Είναι απαραίτητο να καταλήξει η χώρα σε συμφωνία με τους εταίρους

Είναι απαραίτητο να καταλήξει η χώρα σε συμφωνία με τους εταίρους

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Τ. Χατζή.

 

2015_05_13_mitarakis_realfm by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων είπε:

"Είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Ξεκινήσαμε λάθος και η συφωνία που θα έρθει τώρα θα είναι χειρότερη. Σύμφωνα με τα τελυταία στοιχεία, η ελληνική οικονομία είναι πάλι σε ύφεση με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μεγάλη "τρύπα", η κάλυψη της οποίας θα απαιτεί περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα. Μπήκαμε δηλαδή σε ένα αδιέξοδο, τη στιγμή που τέλη Φεβρουαρίου οδηγούμασταν στις αγορές.

Η κυβέρνηση όταν ερωτήθηκε προεκλογικά που θα βρει τα λεφτά, εννοούσε ότι θα μας τα δώσουν δώρο οι ξένοι. Αλλά δώρα δεν υπάρχουν. Όλα όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά σιγά χάνονται.

Είναι σημαντικό να βρούμε την επαφή μας με την κοινωνία. Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν πολύ σκληρές για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι λοιπόν μεγάλη η ανάγκη εθνικής ενότητας και η ανάγκη να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία. Αν διαλέξουμε το δρόμο της δραχμής, όπως προτείνεται τελευταία από το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται πια συμφωνία με τους πιστωτές και ένα νέο μνημόνιο με τους ίδιους όρους. Αυτό που δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αν πάμε στη δραχμή, δεν απελευθερωνόμαστε από το χρέος και δε θα ξεφορτωθούμε την τρόικα.

Ως προς την αντίληψη που υπάρχει ότι δεν μπορούμε να χρεοκοπήσουμε γιατί τα χρήματα που χρωστάμε είναι προς τις χώρες, θυμίζει την περίπτωση της Μικρασιατικής καταστροφής. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δε θέλει να χάσει τα λεφτά του όμως κανείς δε θέλει να δανείζει απεριόριστα σε μια οικονομία που δεν πατάει στα πόδια της. Το πρόβλημα με αυτή την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί να αρθρώσει ένα λόγο που να λέει οτι η οικονομία έχει σχέδιο να πάει καλύτερα."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση