Τα νέα μου

Δε μπορούμε να είμαστε η αιτία να μην περάσει η συμφωνία

Δε μπορούμε να είμαστε η αιτία να μην περάσει η συμφωνία

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

2015_05_22_mitarakis_realfm by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων είπε:

«Συζητάμε τόσους μήνες για τη διαπραγμάτευση. Θαυμάσια. Ας πούμε ότι τελειώνει η διαπραγμάτευση αύριο και αυτό τελικά είναι το βασικό σενάριο για όλους. Και ότι τελικά καταφέρνουν πολιτικά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ας μην μπούμε σε μία τέτοια πολιτική συζήτηση, να περάσουν τη συμφωνία. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από κει και πέρα. Δηλαδή η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της, να φέρει επενδύσεις, να στηρίξει τις εξαγωγές της ή θα μπούμε πάλι σε μία ύφεση και μετά από 3-6-9 μήνες θα μπούμε σε μία νέα συζήτηση νέων μέτρων, λόγω της ύφεσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Ολο το βάρος έχει πέσει στη διαπραγμάτευση. Ας πούμε ότι συμφωνούμε αύριο. Ας πούμε ότι κλειδώνει, ας πούμε ότι η Βουλή με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο περνάει τη συμφωνία τον Ιούνιο, έχουμε σχέδιο για την οικονομία; Εχουμε αποφασίσει τι κατεύθυνση θα πάρει η ελληνική οικονομία; Είμαστε μία ανοικτή οικονομία που θα προσελκύσει επενδύσεις ιδιωτικές ή στην πράξη δεν θα είμαστε. Γιατί 4 μήνες τώρα έχουν παγώσει τα πάντα».

Στο ερώτημα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ όταν η όποια συμφωνία έλθει προς ψήφιση στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Δυσκολευόμαστε αυτή τη στιγμή από το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα του τι συζητάτε. Προσπαθούμε να κληθούμε να απαντήσουμε σε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η απάντηση. Βέβαια, από την άλλη για να είμαστε και δίκαιοι, δεν μπορώ να συνδυάσω το όνομά μου με την καταψήφιση μιας συμφωνίας, ενώ προσπαθούμε πέντε χρόνια να κρατήσουμε την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Δεν μπορούμε τελικά εμείς να είμαστε η αιτία να μην περάσει η συμφωνία».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση