Τα νέα μου

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στα Παραπολιτικά FM και τον Νίκο Σαμοΐλη.

 

2015_06_05_mitarakis_parapolitika by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων, είπε:

"Ο πρωθυπουργός τελικά δεν έχει αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεχάσει την πραγματική οικονομία και έχει αναστρέψει δράσεις που είχαν βάλει τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τόσους μήνες δε γινόταν διαπραγμάτευση, οι υπεύθυνοι για τις κόκκινες γραμμές δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τους θεσμούς. Το θέμα είναι να διαπραγματεύεσαι και να παλεύεις.

Μέχρι στιγμής από τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων καταλήγουμε σε δύο πραγματικότητες. Η μία είναι ότι καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάνει λόγο για αύξηση του ΦΠΑ, ολοκλήρωση τελικά του προγράμματος και κατάργηση του ειδικού μειωμένου συντελεστή στα νησιά. Ειδικά ο τελευταίος, ήταν κεκτημένο της Ελλάδας, εξαίρεση από τον ευρωπαϊκό κανονισμό, το οποίο αν καταργηθεί σήμερα δε θα μπορεί να επαναφερθεί ξανά στο μέλλον. Η δεύτερη όμως είναι δυστυχώς η κατάρευση της πραγματικής οικονομίας, με το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων και των έργων ΣΔΙΤ. Σε αυτή την περίπτωση πως θα καταφέρουμε να βγούμε από το μνημόνιο; Ο μόνος τρόπος είναι να δουλέψει η αγορά, να παράγει η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.

Αν δεν μπορεί ένα κόμμα να κυβερνήσει, αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσει μόνο του όταν ζητάει την ψήφο του λαού. Η προηγούμενη κυβέρνηση αποπλήρωσε δισεκατομμύρια οφειλών και παρέδωσε θετικό πλεόνασμα πληρωμών. Από τον Ιανουάριο όμως, έχει παγώσει το τραπεζικό σύστημα, επανήλθαμε στον ELA, και αυτό δεν επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα.

Είναι εμφανές και δεδομένο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβγαζε από το μνημόνιο, ενώ η παρούσα μας βάζει πάλι σε καινούργιο."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση