Τα νέα μου

Χρειάζεται μία συμφωνία που θα μας διατηρεί αξιόπιστα στο κοινό νόμισμα

Χρειάζεται μία συμφωνία που θα μας διατηρεί αξιόπιστα στο κοινό νόμισμα

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real FM και την εκπομπή των Κ. Ακριβοπούλου και Ν. Μπογιόπουλου.

 

2015_06_18_mitarakis_realfm by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων είπε:

"Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε μια καλύτερη συμφωνία. Τώρα δεν ξέρουμε αν θα έχουμε συμφωνία, αλλά ακόμα και να έχουμε θα είναι υφεσιακή αυξάνοντας τη φορολογία και μειώνοντας τα εισοδήματα. Ο κ. Βαρουφάκης παραχωρεί το δικαίωμα του καθορισμού της δημοσιονομικής πολιτικής, δηλαδή μισθών και συντάξεων, εκτός ελληνικής κυβέρνησης!

Η χώρα δεν έπρεπε να οδηγηθεί σε αυτό το αδιέξοδο και υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες για την κυβέρνηση. Θα πρέπει να σταματήσουμε να τρέφουμε ακραίους λαϊκισμούς και να λέμε στον κόσμο ψέμματα. Το πόσα μέτρα θα χρειαστούν είναι συνάρτηση της διαπαγμάτευσης που γίνεται και της ελληνικής οικονομίας. Όσο η χώρα επιστρέφει σε βαθύτατο κρατισμό, όλες οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για επενδύσεις έχουν ανασταλεί, δημιουργώντας ύφεση αντί για ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε μια συμφωνία που μας διατηρεί αξιόπιστα στο κοινό νόμισμα και να αλλάξει ο προσανατολισμός της οικονομίας με επενδύσεις, γιατί το δημόσιο δεν πρέπει και δεν μπορεί να επενδύσει. Οτιδήποτε άλλο είναι όνειρο θερινής νυχτός.

Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει σίγουρα λαθη και η Ελλάδα είχε γίνει ένα κρατικοδίαιτο κράτος. Όμως το 2014 καταφέραμε μετά από 7 χρόνια να μειωθεί η ανεργία και η οικονομία να μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Τώρα για να βγούμε από την κρίση, η λύση δεν είναι η διαπραγμάτευση αλλά εμείς σα χώρα να παράγουμε καλύτερα.

Το ερώτημα είναι από εδώ και πέρα μάθαμε από τα λάθη μας ή θα κάνουμε τα ίδια που μας οδήγησαν στη χρεοκωπία και θα χρεοκωπήσουμε χειρότερα και βαθύτερα;"

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση