Τα νέα μου

Το δημοψήφισμα είναι διχαστικό, επικίνδυνο και μια μεγάλη πολιτική απάτη

Το δημοψήφισμα είναι διχαστικό, επικίνδυνο και μια μεγάλη πολιτική απάτη

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Real FM και την εκπομπή των Ν. Μπογιόπουλου και Κ. Ακριβοπούλου.

 

2015_07_02_mitarakis_realfm by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων είπε:

"Το δημοψήφισμα τελικά είναι διχαστικό, επικίνδυνο και μια μεγάλη πολτική απάτη. Η πρόταση για την οποία καλούνται να ψηφίσουν οι Έλληνες έχει τροποποιηθεί, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από τη μία έχει αποδεχτεί το 95% της πρότασης αυτής και από την άλλη υποστηρίζει το ΟΧΙ. Άρα αφού τον Ιανουάριο πήρε εντολή από το λαό να διαπραγματευτεί, μήπως τελικά σκοπός είναι μια αλλαγή στη στρατηγική της χώρας?

Η πρόταση για την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος έχει αποσυρθεί με τη λήξη του προγράμματος στις 30 Ιουνίου και τώρα στην ουσία μια ενδεχόμενη νέα συμφωνία θα αφορά νέα μέτρα, νέο πρόγραμμα, για νέα τριετία.

Για όλους τους ευρωπαίους ηγέτες το δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη ή όχι, ενώ ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Όμως όπως έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής, ο κ. Τσίπρας δεν έχει επαρκή ενημέρωση και τελικά θα αιφνιδιαστεί.

Εάν δε θέλουμε να χρεοκοπήσουμε και να ανοίξουν οι τράπεζες, θα πρέπει να δανειστούμε. Καθώς δεν υπάρχει άλλος δανειστής, είτε θα χρεοκοπήσουμε και θα πάμε στη δραχμή, είτε θα κάνουμε μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη. Μια συμφωνία που θα επικυρωθεί με το ΝΑΙ και θα σημαίνει θέλω να είμαι στην Ε.Ε, θέλω να είμαι περήφανος και ισότιμος και θέλω να συζητήσω σε ίση βάση.

Αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει και πάλι να γίνει και η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί. Όμως η πρόταση του Τσίπρα είναι μια κακή και υφεσιακή συμφωνία."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση