Τα νέα μου

Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι ανανεωτική και ριζοσπαστική για τα δεδομένα της ΝΔ

Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είναι ανανεωτική και ριζοσπαστική για τα δεδομένα της ΝΔ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και τα Παραπολιτικά FM.

 

2015_10_05_mitarakis_parapolitika by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

Μεταξύ άλλων είπε:

«Η επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση δείχνει την προχειρότητα με την οποία λειτούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2015. Ένα μέτρο ιδεολογικά φορτισμένο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά έπληξε κάθε μικρομεσαία οικογένεια που στέλνει το παιδί της να μάθει μία ξένη γλώσσα ή να βοηθηθεί για να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα έπρεπε να επικροτούμε τους γονείς που επενδύουν σε ένα καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης για παιδιά τους και όχι να τους τιμωρούμε ή να τους οδηγούμε σε λύσεις υπέρ της μαύρης εργασίας.

Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει μια αλήθεια. Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος για κάθε κυβέρνηση. Εξαρτάται άμεσα από την οικονομία. Εάν αυτή πάει χειρότερα, τότε η χώρα αναγκάζεται να πάρει νέα μέτρα. Εάν όμως πάει καλύτερα, τότε μειώνει τα φορολογικά βάρη. Μπορεί λοιπόν αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί την ελληνική οικονομία καλύτερα από τις μνημονιακές προβλέψεις ή θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση;

Ως προς την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, εάν αυτός εκλεγεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να είναι βουλευτής, δεν τίθεται κάποιο θέμα καθώς οι 75 βουλευτές της ΝΔ μπορούν να σηκώσουν το βάρος του αντιπολιτευτικού λόγου στη Βουλή.

Οι πολιτικές επιλογές γίνονται με πολιτικά κριτήρια, ως εκ τούτου η επιλογή της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα έγινε διότι θεωρώ ότι είναι η καλύτερη δυνατή για την παράταξη και για τη χώρα. Το γεγονός ότι κανείς από τους πρώην Πρωθυπουργούς δεν υποστηρίζει τον κ. Τζιτζικώστα και το ότι στηρίζεται κυρίως σε νεώτερα στελέχη είναι το βασικό στοιχείο της, είναι αυτό που δίνει ριζοσπαστικές διαστάσεις, που τη βάζει απέναντι σε κάποια δεδομένα της παράταξης και αυτό που δίνει ελπίδα ότι μπορούμε πλέον να μιλήσουμε στην κοινωνία, που τον τελευταίο καιρό μας έχει απομονώσει.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση