Τα νέα μου

Λάθος απόφαση της ΝΔ η μη στήριξη Τζιτζικώστα ως Περιφερειάρχη, ο οποίος εν τέλει δικαιώθηκε από τον κόσμο

Λάθος απόφαση της ΝΔ η μη στήριξη Τζιτζικώστα ως Περιφερειάρχη, ο οποίος εν τέλει δικαιώθηκε από τον κόσμο

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Τάκη Χατζή.

 

2015_10_07_mitarakis_skai by Νότης Μηταράκης on Mixcloud

 

"Η ΝΔ έκανε λάθος μη στηρίζοντας την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζτικώστα ως Περιφερειάρχη, ο οποίος αργότερα δικαιώθηκε από τον κόσμο. Ηταν μια δύσκολη απόφαση. Στην περίπτωση που εκλεγεί ως Πρόεδρος της ΝΔ, κατ' αρχάς προεδρεύει στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ως προς τη Βουλή, θα πρέπει να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Πιστεύω ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένων των πρώην αρχηγών και πρωθυπουργών έχουν βαθύτατη θεσμική γνώση και θα στηρίξουν τον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος. Η ενότητα του κόμματος διασφαλίζεται από όλους.

Είναι φανερό ότι οι παραγωγικές ηλικίες δεν στήριξαν τη ΝΔ στις περασμένες εκλογές και αυτό δεν οφείλεται σε κακή κοινοβουλευτική παρουσία της. Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ κατάφερε πολλά ως προς την οικονομία, αλλά παράλληλα απομονώθηκε από την κοινωνία.

Ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, η Χίος δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών και τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε αυτή την κατάσταση. Γίνονται προσπάθειες ως προς την μετακίνηση των προσφύγων, αλλά χρειάζονται προσπάθειες συνεννόησης σε διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε η Ελλάδα να μην είναι μόνη της ο βασικός διάδρομος. Από τη μεριά της πολιτείας, σίγουρα υπήρξε μια μικρή βελτίωση των χειρισμών από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά και ο νέος υπουργός μέχρι στιγμής έχει αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση