Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης για επαναλειτουργία Μερσινιδίου: «Ουδέν Μονιμότερον του προσωρινού»

Ν. Μηταράκης για επαναλειτουργία Μερσινιδίου: «Ουδέν Μονιμότερον του προσωρινού»

Με την φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» σχολίασε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, την πρόθεση της Κυβέρνησης να λειτουργήσει ως Κέντρο Φύλαξης παραβατικών μεταναστών ο διαμορφωμένος χώρος στο Μερσινίδι, με την υποσημείωση ότι αν αυτός ο χώρος λειτουργήσει προσθετικά με τους υπάρχοντες στη ΒΙΑΛ και τους καταυλισμούς στη Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ, αυτό θα είναι αρνητικό για το νησί μας.

Ο κ. Μηταράκης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, δεν έχει δημιουργήσει τα απαιτούμενα προαναχωρησιακά κέντρα για να αποφορτιστεί η κατάσταση στα νησιά, υπογράμμισε ότι η Χίος με βάση τον πληθυσμό της δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 500 μετανάστες, ενώ καυτηρίασε την έλλειψη συντονιστή στο νησί, ζήτημα που είχε επισημάνει από τον Οκτώβρη του 2015 στον υπουργό, Γ. Μουζάλα.

«Ο λαός λέει απλά: Τα ζώα μου αργά. Αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα θα φτάσουμε μέχρι το Δεκέμβρη τους 8.000 μετανάστες», κατέληξε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ >>

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση