Τα νέα μου

Μηταράκης: Η Χίος κινδυνεύει να γίνει δεύτερη Ειδομένη

Μηταράκης: Η Χίος κινδυνεύει να γίνει δεύτερη Ειδομένη

«Η Χίος κινδυνεύει να γίνει νέα Ειδομένη», τόνισε ο Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας πως η κατάσταση στο νησί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι οριακή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε:

Η Χίος φιλοξενεί 12πλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο. Σε κάποια χωριά της Χίου οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης, για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αυξημένης παραβατικότητας.

«Δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει κανείς να συνομιλήσεις», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε:

Η Χίος έχει μόνο μία επίσημη δομή φιλοξενίας, χωρητικότητας 1.100 ατόμων, στους υπόλοιπους δίνουν μια σκηνή και τους λένε να τη στήσουν όπου βρουν. Χρειάζεται ισομερής μετακίνηση των προσφύγων κ των μεταναστών σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του κόμματος «θα παρουσιάσει πιο συγκεκριμένα τη "συμφωνία αλήθειας"».

«Όσο η οικονομία παραμένει σε ύφεση και δεν δέχεται επενδύσεις, θα παραμένει σε κόφτες. Όταν προσελκύσουμε επενδύσεις, θα υπάρξουν και οι ελαφρύνσεις», επεσήμανε ο κ. Μηταράκης και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκαινιάζει τα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Για πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός δεν θα συναντήσει στη ΔΕΘ τους συνδικαλιστές», είπε σε άλλο σημείο, ενώ αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε:

Χάνουμε πολλά περισσότερα από αυτούς που δεν πήραν άδεια και από αυτούς που κλείνουν. Πρωτόγνωρο σε μια Δημοκρατία να μιλάμε για κλειστά κανάλια."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση