Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης στον Flash 96: «Να κλείσει το Hot Spot στη Χίο…» (σσ. Σούδα)

Ν. Μηταράκης στον Flash 96: «Να κλείσει το Hot Spot στη Χίο…» (σσ. Σούδα)

«Ο κόσμος που κατέβηκε στη Χίο δεν είναι από ακραίες δυνάμεις. Η απαίτηση της Χίου είναι να κλείσει αυτός ο ιδιόμορφος χώρος (σσ. Σούδα) για τους πρόσφυγες», υπογράμμισε στον Flash 96 και στον Γιάννη Μιχελάκη, ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρέπει να ολοκληρωθούν τα αιτήματα ασύλου για να πάνε εκεί που πρέπει οι πρόσφυγες. Οι συνθήκες άλλαξαν, οι 72 ώρες που θα έπρεπε να μένουν εκεί οι πρόσφυγες έγιναν 8-9 μήνες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναλυτικά:

«Οι Ελληνικές Αρχές που έχουν την ευθύνη του ασύλου σε ένα πολύ σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα θα εκδίδανε αποφάσεις ασύλου. Όταν εκδοθούν αυτές οι αποφάσεις ασύλου, οι θετικές μπορούν να μετακινηθούν προς την υπόλοιπη Ευρώπη, οι αρνητικές επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Όμως περάσανε 8 μήνες και ακόμα προσπαθεί να στελεχωθεί η αρμόδια υπηρεσία.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι αστυνομικές Αρχές δεν είχαν εντολή να παρέμβουν και αυτό, αν θέλετε να είμαστε ειλικρινείς, ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι βούτυρο στο ψωμί ακραίων δυνάμεων. Η απαίτηση της Χίου είναι να κλείσει αυτός ο ιδιόμορφος καταυλισμός (σσ. Σούδα). Ρωτάει ο κ. Μουζάλας απ’ ότι διαβάζω στα δημοσιεύματα ‘’και πού να τους πάω;’’. Να ολοκληρώσετε κε Μουζάλα τα αιτήματα ασύλου και να πάνε εκεί που προβλέπει η συμφωνία.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση