Τα νέα μου

Η συζήτηση για το ΦΠΑ στα νησιά απέδειξε ότι το μέτρο έχει πολύ μικρό δημοσιονομικό όφελος, αλλά τεράστιο οικονομικό κόστος για τους νησιώτες

Η συζήτηση για το ΦΠΑ στα νησιά απέδειξε ότι το μέτρο έχει πολύ μικρό δημοσιονομικό όφελος, αλλά τεράστιο οικονομικό κόστος για τους νησιώτες

«Με την συζήτηση που άνοιξε για το ΦΠΑ στα νησιά αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει ένα πολύ μικρό δημοσιονομικό όφελος αλλά θα προκαλέσει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος για τους νησιώτες» επεσήμανε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογράφο Μ. Πυργιώτη.

Ο κ. Μηταράκης, πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση κακώς συνδέει τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ με την προσφυγική κρίση. «Είναι ένα μέτρο που θεσπίστηκε από τον Κων/νο Καραμανλή για να μετριαστεί το αυξημένος κόστος που υπάρχει για τη διακίνηση των αγαθών από και προς τα νησιά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το ΦΠΑ στα νησιά το παρέδωσε στους θεσμούς ο κ. Τσίπρας με την επιστολή που απέστειλε τον Ιούλιο του 2015. «Και εμείς δεχθήκαμε την περίοδο 2012 – 2015 πιέσεις αλλά είπαμε ένα απόλυτο όχι. Ήταν μια κόκκινη γραμμή για τη ΝΔ που την τηρήσαμε μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το πρόβλημα υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά το άσυλο δεν λειτουργεί. «Είναι χείριστη η νοοτροπία της κυβέρνησης να επιρρίπτει τις ευθύνες διαρκώς στους Ευρωπαίους. Αυτή έχει την ευθύνη να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις και ότι ακόμα δεν έχει οριστεί από την κυβέρνηση κάποιος υπεύθυνος για το Προσφυγικό στη Χίο. Τέλος, υπογράμμισε ότι τόσους μήνες που επικρατεί νηνεμία στις μεταναστευτικές ροές δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης για την πιθανότητα κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση