Τα νέα μου

Και η κυβέρνηση της ΝΔ θα υποχρεωθεί να πάρει μέτρα…

Και η κυβέρνηση της ΝΔ θα υποχρεωθεί να πάρει μέτρα…

Την εκτίμηση ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πάρει νέα μέτρα, εξέφρασε μέσω Flash 96, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Φυσικά και θα υπάρξει κόστος, απλά με τη ΝΔ θα είναι καλύτερα τα πράγματα, γιατί είναι πιο αξιόπιστη», είπε στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου και της Νικόλ Λειβαδάρη.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε διαβάσει λάθος το διεθνές πλαίσιο ότι θα μπορούσε να διχάσει τους θεσμούς. Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για τις δυτικές κυβερνήσεις, προκειμένου αυτές να έχουν τη στήριξη των δικών τους κοινοβουλίων.

Αναλυτικά

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση είχε διαβάσει λάθος εδώ και αρκετές βδομάδες και μήνες το διεθνές πλαίσιο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δε γίνανε πιο δημοφιλείς στις χώρες τους επειδή στηρίξανε την Ελλάδα. Το ΔΝΤ είναι απαραίτητο γι’ αυτές τις δυτικές κυβερνήσεις, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν τη στήριξη των δικών τους κοινοβουλίων. Όταν εμείς νομίζαμε ότι μπορούμε να διχάσουμε τους θεσμούς, τελικά βρεθήκαμε απέναντι σε ένα πολύ πιο στεγανό μπλοκ απ’ ότι η κυβέρνηση νόμιζε.

Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση σήμερα, θέλετε να σας πω ότι δεν υπάρχει κόστος από την κυβέρνηση Τσίπρα; Θα ήταν λάθος – φυσικά και υπάρχει κόστος, και φυσικά είμαστε σε ένα αδιέξοδο, και φυσικά αυτό το αδιέξοδο θα έχει οδυνηρές λύσεις. Αυτό όμως που στηριζόμαστε εμείς και λέμε ότι επειδή είμαστε πιο αξιόπιστοι στο ότι μπορούμε να πετύχουμε κάπως καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης -και το αποδείξαμε στην πράξη, σημαίνει ότι μπορούμε, ίσως όχι το πρώτο εξάμηνο, ίσως όχι τον πρώτο χρόνο, να έχουμε και χαμηλότερο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση