Τα νέα μου

Ν. Μηταράκης: Δύο μεγάλα οξύμωρα παρατηρούνται στην υπόθεση Novartis

Δύο μεγάλα οξύμωρα παρατηρούνται στην υπόθεση Novartis

Συνέντευξη Ν. Μηταράκη στο Θέμα Radio 104,6

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ζωντανά στην εκπομπή ¨Μαζί δεν κάνουμε", στο Θέμα Radio 104.6, μαζί με τους Κούτρα Μπάμπη και Φελέκη Νίκο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης με το περιβόητο σκάνδαλο NOVARTIS, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα για να επηρεάσει το προεκλογικό αποτέλεσμα.

Βλέπουμε δύο μεγάλα οξύμωρα σχήματα:

(α) Θέμα μαρτύρων: Η Εισαγγελία Διαφθοράς κρίνει μια υπόθεση βασισμένη σε μάρτυρες τους οποίους σε μία περίπτωση τους θεωρεί αξιόπιστους, ενώ σε τέσσερις άλλες περιπτώσεις τους χαρακτηρίζει ως αναξιόπιστους.

(β) Θέμα διαδικασίας: Η κα. Τουλουπάκη έστειλε τη δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2019 στη Βουλή θεωρώντας πως το αδίκημα της απιστίας και το αδίκημα της πρακτικής δωροδοκίας αφορούν κατά την άσκηση των καθηκόντων. Όμως, δεν είχε στείλει τότε και το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παρότι υπάρχει νομολογία από το 2011 από το δικαστικό συμβούλιο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που αναφέρει ότι το ζήτημα της δωροδοκίας υπάγεται στην ευθύνη υπουργών .

Πρέπει λοιπόν η κα. Τουλουπάκη και η Εισαγγελία να εξηγήσουν πως γίνεται να έχουν σήμερα διαφορετική γνώμη σε σύγκριση με τη δικογραφία που είχαν αποστείλει τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ίδια η Εισαγγελία έκρινε στην μια περίπτωση πως υπάγεται στη αρμοδιότητα της Βουλής και λίγους μήνες αργότερα κρίνει πως δεν υπάγεται. Τι άλλαξε λοιπόν την νομολογιακή σκέψη του ανεξάρτητου δικαστικού σώματος μέσα σε λίγους μήνες; Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει δηλώσει ήδη στα πρακτικά, υποστηρίζει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστικό σώμα να αποφασίζει.

Ο κ. Μηταράκης κλείνοντας, τόνισε ότι «Αυτό που ξεχωρίζει μια δημοκρατία από ένα απολυταρχικό καθεστώς, είναι ο σεβασμός στον νόμο. Η λογική του να ερμηνεύεται ο νόμος όπως μας βολεύει, είναι πρακτική μη δημοκρατικών κρατών.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση