Τα νέα μου

Η συγκέντρωση στη Χίο για το προσφυγικό ήταν επώνυμη. Δεν ήταν «ανώνυμη» σαν τον βασικό μέτοχο της «Αυγής»

Αποσπάσματα δηλώσεων Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη με την Εμμανουέλα Αργείτη και τη Μαρίνα Δεμερτζιάν  για τη χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χίο και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ:

1. Η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν αντιπροσφυγική, ήταν αντικυβερνητική. Οι Χιώτες έβαλαν πλάτη για τη διαχείριση του προσφυγικού. Τώρα όμως η κατάσταση είναι ασφυκτική. Γιατί εκτός από την υπερσυγκέντρωση μεγάλου αριθμού προσφύγων στο νησί και τα θέματα ασφάλειας, υπάρχει και το ζήτημα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες η κυβέρνηση τους οποίους έχει στοιβαγμένους για πάρα πολλούς μήνες επειδή δεν λειτουργεί η υπηρεσία ασύλου.

2. Ορθά η ΝΟΔΕ Χίου, ζήτησε προ ημερών να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των διοργανωτών. Είπε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση έπρεπε να ήταν «επώνυμη» και ήταν τελικά. Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα 50 συμπολιτών μας που δραστηριοποιήθηκαν για την διοργάνωση της και ήταν από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η συγκέντρωση στη Χίο ήταν επώνυμη. Δεν ήταν «ανώνυμη» σαν τον βασικό μέτοχο της «Αυγής», προσθέτω εγώ.

3. Υπάρχει μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης για την στοχοποίηση εκείνων που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική. Και αυτό δεν το λέω  αφορμή το σημερινό δημοσίευμα. Είναι γενικότερο. Προσπαθούν να βάλουν την ταμπέλα σε οποιονδήποτε βγαίνει στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί. Να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι έχουμε στη Χίο 12 φορές μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τον εθνικό μέσο όρο. Για το γεγονός ότι ο κ. Μουζάλας δεν μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Για το γεγονός ότι δεν προχωράει η διαδικασία ασύλου. Αυτή η στοχοποίηση δεν είναι δημοκρατική συμπεριφορά. Κρίμα γιατί η  αριστερά έχει μια παράδοση στο πεζοδρόμιο.

Αποσπάσματα δηλώσεων Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη στην ΕΡΤ για το μάθημα των Θρησκευτικών:

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα Ορθοδοξίας, όπως πάρα πολλοί συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι η ορθόδοξη παράδοσή μας είναι μέρος της εθνικής μας ταυτότητας, πέρα από την απλή θρησκευτική διάσταση. Δεν πρέπει αυτή η συζήτηση να μπει μέσα σε ένα πλέγμα κομματικής αντιπαράθεσης ή ιδεοληψιών κάποιων. Δεν είναι μία συζήτηση που μπορεί να γίνει καθαρά επιστημονικά. Το Σύνταγμα της χώρας μας αναγνωρίζει μία επικρατούσα θρησκεία. Η διδασκαλία των Θρησκευτικών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολύ, έχει εκσυγχρονιστεί και ήδη παρουσιάζεται μία ευρύτερη θεώρηση. Έχουν, λοιπόν, γίνει κάποια βήματα και ίσως μπορούν να γίνουν και άλλα, τα οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι θέματα ιδεολογικής και ιδεοληπτικής αντιμετώπισης. Να μην παιχτεί κομματικό παιχνίδι επάνω στη διδασκαλία των Θρησκευτικών.

Αποσπάσματα δηλώσεων Βουλευτή Χίου ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη στην ΕΡΤ για τις τηλεοπτικές άδειες:

Οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρες και στα θέματα παιδείας και σε ότι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Στο τηλεοπτικό πεδίο της χώρας χωράνε πολύ περισσότερες άδειες. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό με τα 4 κανάλια είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς η αγορά των αδειών προσφέρει λιγότερα χρήματα από αυτά που έπαιρνε το κράτος από φόρους και εργοδοτικές εισφορές αν λειτουργούσαν περισσότερα κανάλια.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση