Τα νέα μου

Καμία πρόοδος στην απονομή των συντάξεων σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ. Άλλα λέει ο αρμόδιος Υφυπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης δηλώνει στην τηλεόραση του Star και την Πόπη Τσαπανίδου ότι όσο περνάει ο καιρός και δεν κλείνει η αξιολόγηση, θα χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα από όσα θα απαιτούνταν πέρσι. Δυστυχώς, με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ακόμη και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, στο άμεσο μέλλον θα χρειαστούν εκ νέου μέτρα, καθώς και πάλι θα εμφανιστούν τρύπες στον προϋπολογισμό.

Αποκαλύφθηκε σήμερα η διγλωσσία της Κυβέρνησης για το θέμα των συντάξεων. Με το σημερινό Non Paper του ΕΦΚΑ, η διοίκηση του φορέα παραδέχεται ότι δεν έχουν κάνει καμία πρόοδο στο θέμα της απονομής συντάξεων, ενώ πρόσφατα ο αρμόδιος Υφυπουργός μας είπε στη Βουλή ότι όλες οι εκκρεμείς συντάξεις θα έχουν πληρωθεί ως το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΕΦΚΑ παραδέχεται ότι αυτό δε γίνεται, διότι δεν υπάρχει σχέδιο.

Από την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν έχει εκδοθεί καμία σύνταξη. Πρόσφατα ψηφίσαμε τροπολογία στη Βουλή  ώστε να διορθωθεί η φόρμουλα βάσει της οποίας θα υπολογίζονται οι νέες συντάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα δεν είχε να προτείνει καμία λύση για τα προβλήματα της χώρας. Οι συνταξιούχοι μέσα στο έτος θα δουν τις συντάξεις να επανυπολογίζονται με νέα φόρμουλα βάσει του νόμου Κατρούγκαλου και εν τέλει να μειώνονται κατά περίπου 20% - 25%.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση