Τα νέα μου

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια βλαπτική και ετεροβαρής συμφωνία

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, παραβρέθηκε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα», αναλύοντας μια σειρά από σημαντικά εθνικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων είπε:

Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς μνημονιακό

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αποδείξει πως αδυνατεί να διαχειριστεί επιτυχώς το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Το ύψος των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα είναι υπερπολλαπλάσιο σε σχέση με άλλες χώρες οι οποίες έχουν βρεθεί σε αντίστοιχα προγράμματα Ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως σε κάθε περίπτωση όλοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προστατευμένοι όσον αφορά την πρώτη τους κατοικία, αλλά μέσα από μια ρύθμιση η οποία θα είναι εφικτή, και θα μπορεί να προστατέψει ουσιαστικά, εκείνη την κατηγορία των πολιτών που βρίσκονται σε αδυναμία, και όχι να εκτεθούν από μια πρόχειρη εφαρμογή ενός πλαισίου περίπλοκου που δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη.

Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας λήφθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες

Η εξεταστική Επιτροπή έκρινε πως τα δάνεια τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ λήφθηκαν τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες Το μόνο κόμμα που ο αρχηγός του ζήτησε την παραβίαση του τραπεζικού κανονισμού προκειμένου να λάβει δάνειο, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση των off shore εταιρειών, που χρησιμοποιούσε προκειμένου να χρηματοδοτεί τη δράση του. Σε αντίθεση με αυτές τις πολιτικές, η κρατική επιχορήγηση την οποία λαμβάνει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιείται εξολοκλήρου για την αποπληρωμή του δανείου της, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες του κόμματος, έχουν μειωθεί κατά 80%.

Χρειάζεται δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής έχει επιτακτικό χαρακτήρα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο στην πράξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πράξει τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρόοδος Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής πως οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής είναι καλοδεχούμενες όταν χρειάζεται, καταδεικνύει το μέγεθος της ιδεολογικής σαθρότητας. Επιπλέον, χαρακτηριστική υπήρξε και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, όταν χρησιμοποιώντας σαν «δούρειο ίππο» τις προεδρικές εκλογές, έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια βλαπτική και ετεροβαρής συμφωνία

Ο στόχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την εν λόγω συμφωνία, ήταν να διχάσει τον ελληνικό λαό. Πηγαίνοντας προς τις εθνικές εκλογές. Με την αναγνώριση της ταυτότητας, της εθνότητας και της γλώσσας, στην πράξη σύντομα όλοι θα χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» αντί του συνταγματικά αναγνωρισμένου ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» Η Ελλάδα από αυτή τη συμφωνία τελικά δεν κέρδισε απολύτως τίποτε.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση