Τα νέα μου

Με κρυφή ατζέντα για το χρέος η Ελληνική Κυβέρνηση σήμερα στο Eurogroup

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δηλώνει στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες βρίσκεται η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το χρέος.

Βέβαια, γενικά οι στόχοι της Κυβέρνησης είναι σαν την κινούμενη άμμο. Το 2015 μιλάγανε για διαγραφή, το 2016 έλεγαν για απομείωση, σήμερα για κάποια ρύθμιση βιωσιμότητας! Παράλληλα, από ότι φαίνεται χάνουμε και το στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης. Ελπίζουμε σήμερα να γίνει κάτι καλό για το χρέος, καθώς η βιωσιμότητά του επηρεάστηκε άμεσα από τη Βαρουφακειάδα. Δυστυχώς, όμως, δε φαίνεται να παρουσιάζεται σημαντική απομείωση του χρέους όπως έγινε 2 φορές στο παρελθόν.

Στην πράξη, με το 4ο μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μία απόλυτα νεοφιλελεύθερη πολιτική χωρίς όμως παράλληλα να πετυχαίνει προσέλκυση επενδύσεων. Από τη μία έχουμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις μεγάλες επενδύσεις που εμείς φέραμε κατά το παρελθόν, από την άλλη στα εργασιακά η Κυβέρνηση εφαρμόζει τις πιο ακραίες προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

December 08, 2021
December 01, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021
November 29, 2021

Αναζήτηση