Τα νέα μου

Εθνικό θέμα η διατήρηση του τραπεζικού ανταποκριτή στα Ψαρά

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σε συνέχεια της επιστολής του προς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, έκανε παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά για το θέμα του ανταποκριτή της τράπεζας στα Ψαρά:

"Κάνω έκκληση για τα ακριτικά Ψαρά, τα οποία απέχουν 4 ώρες με καράβι από τη Χίο. Δυστυχώς, συστημική τράπεζα, η οποία είναι πολύ γνωστή για την κοινωνική της ευαισθησία ανακοίνωσε ότι στο τέλος του χρόνου θα καταργήσει τον ανταποκριτή, ο οποίος δύο ώρες την ημέρα εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους κατοίκους των Ψαρών για τις τραπεζικές τους συναλλαγές. Αν συμβεί αυτό, οι κάτοικοι αυτού του ακριτικού νησιού δε θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Κάνω δύο εκκλήσεις: αφενός η γνωστή τράπεζα να επανεξετάσει το θέμα και να κρατήσει τον ανταποκριτή, αφετέρου τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος να νομοθετήσουν την υποχρέωση της "καθολικής πρόσβασης" του Τραπεζικού συστήματος, δηλαδή να υπάρχει τουλάχιστον ένα υποκατάστημα, τουλάχιστον μίας Τράπεζας σε κάθε Δήμο της χώρας. Είναι εθνικό θέμα καθώς αυτά τα ακριτικά νησιά είναι πραγματικά απομονωμένα."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση