Τα νέα μου

Κατάθεση του πορίσματος για το νέο επικουρικό σύστημα στις 4 Οκτωβρίου. Προβλέπονται υψηλότερες επικουρικές συντάξεις και μεγαλύτερη ασφάλεια

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων χηρείας, ο Υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Μέσα σε λίγες ημέρες η νέα κυβέρνηση υπέγραψε όλες τις σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο προς τον ΕΦΚΑ για τον επανυπολογισμό των συντάξεων χηρείας και τώρα αναμένονται να καταβληθούν μέσα στο μήνα όπως είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή..»

Εν συνεχεία, ερωτηθείς από το δημοσιογράφο για το νέο επικουρικό σύστημα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ομάδα Εργασίας που επεξεργάζεται το σχέδιο για το νέο επικουρικό σύστημα, αναμένεται να καταθέσει το πόρισμά της στις 04/10/2019. Στο πλαίσιο του νέου επικουρικού συστήματος, τα χρήματα του εργαζόμενου θα μένουν στο δικό του όνομα, στον δικό του λογαριασμό και θα επενδύονται, σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που πλέον θα διασφαλίζει μια διάχυση κινδύνου, ενώ οι επικουρικές συντάξεις αναμένονται αυξημένες κατά 30% σε σχέση με σήμερα.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση