Τα νέα μου

Τα νησιά μας δεν θα ξαναβιώσουν ποτέ αυτά που βίωσαν την περίοδο ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Η σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού με τους δημάρχους Ανατολικής Σάμου Χίου και Μυτιλήνης ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνη που είχε γίνει πριν 12 μήνες, όταν οι ροές ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και όταν τα νησιά είχαν φτάσει σε μια υπερσυμφόρηση.

12 μήνες μετά οι ροές έχουν μειωθεί κατά 90% και έχουν φύγει τα 2/3 των αιτούντων άσυλο που βρίσκονταν εκεί. Έχει αυξηθεί η ταχύτητα έκδοσής αποφάσεων κατά 65% και πλέον στα νησιά μας δεν έχουμε τους πρόσφυγες που είχαμε πριν ένα χρόνο. Αντίθετα προσβλέπουμε στην μείωση ακόμη περισσότερο των διαμενόντων τους επόμενους μήνες. Αυτό έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα.

Οι κάτοικοι βλέπουν πλέον ότι η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό και πλέον ναι, οι κλειστές ελεγχόμενες δομές είναι στο τραπέζι.

Στη Σάμο στην Κω και στην Λέρο ήδη κατασκευάζονται και θα ναι έτοιμε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο και στα τρία νησιά. Στην Μυτιλήνη το δημοτικό συμβούλιο το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει τη δημιουργία της νέας δομής και επίσης θα ξεκινήσουμε τους επόμενους μήνες.
Το ίδιο και στην Χίο.

Θεωρούμε ότι τα νησιά μας δεν θα ξαναβιώσουν ποτέ αυτά που βίωσαν την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ροές θα είναι περιορισμένες και οι διαμένοντες θα είναι πολλοί λιγότεροι και για λιγότερο χρονικό διάστημα σε ασφαλείς δομές οι οποίες θα προστατεύουν και τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση