Τα νέα μου

Nα εφαρμόζεται απολύτως ο νόμος για όλες τις αιτήσεις εφάπαξ

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και μίλησε για ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Αναφορικά με τα περίφημα «Χρυσά Εφάπαξ» ο κος Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Ο νόμος Κατρούγκαλου, αφορούσε όλους τους εργαζόμενους, άλλαζε τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, και τον χώριζε σε δύο περιόδους, προ και μετά την 1/1/2014.

Το Υπουργείο Εργασίας, παρά την αντίθετη γνώμη της υπηρεσίας, εξέδωσε το Μάρτιο του 2018 μια εγκύκλιο που καθόριζε για τους δικαιούχους εφάπαξ του πρώην ταμείου Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών, μια διαφορετική φόρμουλα.

Αυτό το μάθαμε μετά από καταγγελίες πολίτων και παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Όταν ήρθε ο φάκελος στο γραφείο μου, άμεσα διέταξα την ακύρωση της εν λόγω εγκυκλίου και ζήτησα να εφαρμόζεται απολύτως ο νόμος για όλες τις αιτήσεις εφάπαξ.»

Ο κύριος Μηταράκης επεσήμανε ότι «Οι άνθρωποι που έλαβαν εφάπαξ παροχή πλέον του ότι ορίζει ο νόμος, θα κληθούν να επιστρέψουν την διαφορά, σε μία περίοδο αρκετών μηνών με ομαλό τρόπο.»

Εκτός των άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει στις προτεραιότητές της να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και να στηρίξει τη 13η σύνταξη για την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες μετά τον προϋπολογισμό του 2020.

Τέλος ο κος Μηταράκης δήλωσε ότι στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατά 300 εκατομμύρια ευρώ και το μοντέλο στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση