Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κος Νότης Μηταράκης στην «Πατρίδα».
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στην αυλή του πατρικού του σπιτιού στον Κάμπο της Χίου, εξέφρασε τη βαθιά του αγάπη για αυτό το μέρος που σημαίνει τόσα πολλά για τον ίδιο:
«Ο Κάμπος είναι ο Κάμπος των παιδικών μου χρόνων. Η οικογένειά μου αιώνες ζει στον Κάμπο, το πατρικό μας είναι εδώ…Έχω συνδυάσει τον Κάμπο με τα παιδικά μου χρόνια, που ερχόμουν κάθε καλοκαίρι με τους γονείς μου, αλλά κυρίως το έχω συνδυάσει με τις αναμνήσεις του πατέρα μου και του παππού μου, που πάντα η Χιώτικη καταγωγή τους ήταν βασικό συστατικό της προσωπικότητάς τους. Έμαθα από μικρός να είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και παρότι έφυγα από την Ελλάδα και έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό επέλεξα να γυρίσω εδώ στον τόπο μου».
Εν συνεχεία αναφερόμενος στη δική του προσωπική διαδρομή και την επαγγελματική του πορεία, αναφέρει:
«Αυτά είναι τα χρόνια της πολιτικής. Πριν από αυτά δούλεψα 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, με έδρα το Λονδίνο... Δούλεψα, εργάστηκα, σπούδασα στο εξωτερικό, και εκεί γνώρισα και την γυναίκα μου, και επιλέξαμε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, το 2010, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, του τότε αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με τα κοινά. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, και ούτε θέλω να γίνω. Θέλω κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω στη δουλειά μου, στον ιδιωτικό τομέα. Όταν το κάνω όμως αυτό θέλω να έχω ολοκληρώσει ένα συγκεκριμένο έργο, να έχω αφήσει μια παρακαταθήκη, μια υπογραφή με το όνομά μου, ότι τα χρόνια μου στη Χίο συνδυάστηκαν με μια βελτίωση βασικών έργων που εδώ και δεκαετίες έχουν ταλαιπωρήσει τους συμπατριώτες μου…Είμαι κυρίως άνθρωπος της λογικής. Η απόφαση όμως να γυρίσουμε στην Ελλάδα ήταν πιο πολύ συναισθηματική. Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την καταγωγή μας. Βιώνουμε πολύ πιο έντονα το πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα, σε σχέση με τους συμπατριώτες μου που ζουν στη χώρα. Είναι η νοσταλγία, η αγάπη για την πατρίδα που όταν ζεις στο εξωτερικό σου λείπει πολύ περισσότερο..».
Εν συνεχεία ερωτηθείς από το δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι ανταποκρίθηκε στην επιλογή των κατοίκων να τον εκλέξουν βουλευτή της Χίου της Νέας Δημοκρατίας είπε:
«Καταρχάς να πω ότι αποτέλεσε για μένα τεράστια τιμή που όχι μόνο οι πολίτες της Χίου με εμπιστεύτηκαν το 2015, αλλά το 2015 σε έναν πανελλαδικό χάρτη που όλα τα νησιά του Αιγαίου ήταν βαμμένα στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, η Χίος ήταν το γαλάζιο νησί.
Το 2015 πολλοί λέγανε ότι δε με ξέρανε στη Χίο, πολλοί λέγανε πως δεν έχω ζήσει στη Χίο, πολλοί έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν τη Χιώτικη καταγωγή μου. Υπήρχε μια δόση αλήθειας στα λόγια τους. Πράγματι παρότι δεν έλειψα ποτέ απ’ τη Χίο, και στα χρόνια του εξωτερικού ερχόμουν, παρότι η οικογένειά μου δεν έλειψε ποτέ από το νησί εδώ και αιώνες, η αλήθεια είναι ότι δε με ήξερε ο κόσμος.
Επικέντρωσα όλη τη προσπάθειά μου από το 2015 μέχρι σήμερα, να μείνω στη Χίο. Έχω επισκεφθεί το κάθε χωριό 10 φορές, έχω πάει σε κάθε μέρος, έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο, έχω ανοίξει το γραφείο μου, έχω συναντηθεί με όλους τους ανθρώπους της Χίου, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Ήμουν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές του νησιού.
Μακριά απ’ το σπίτι της Αθήνας, μακριά από την οικογένειά μου, η οποία δε θα μπορούσε να μείνει στη Χίο γιατί αν έμενε δε θα τους έβλεπα ποτέ. Τουλάχιστον τους βλέπω τώρα λίγο στην Αθήνα. Στη Χίο τα σαββατοκύριακα δεν κάθομαι, είμαι διαρκώς κάπου. Υπήρχε λοιπόν αυτό το μεγάλο βάρος στην οικογένεια αλλά συνειδητά. Είμαι ευγνώμων στη γυναίκα μου αλλά και στη μικρή μου κόρη, οι οποίες μου σταθήκανε σε αυτή τη 5ετία».
Τέλος σχετικά με το αν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα ενδεχόμενη επανάληψη των εκλογών τον Αύγουστο ο κ. Μηταράκης τοποθετήθηκε ως εξής:
«Εννοείται ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και είναι απόλυτα απευκταίο να χρειαστεί να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Το βίωσα και ως βουλευτής το Μάϊο και τον Ιούλιο του 2012, όπου τότε η Νέα Δημοκρατία δε μπόρεσε δυστυχώς, να συνεννοηθεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, γιατί τα δύο αυτά κόμματα “φοβόντουσαν” να φανεί ότι στηρίζουν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι το οποίο έκαναν ένα μήνα μετά. Δυστυχώς αν συμβεί αυτό πάλι, λόγο της απλής αναλογικής, θα δημιουργήσει μια πλήρη ακυβερνησία στη χώρα μας, και το αποτέλεσμα κανείς δε ξέρει ποιο μπορεί να είναι».