Τα νέα μου

Υπάρχει μια πολύ σημαντική μεταστροφή για την ελληνική οικονομία

Υπάρχει μια πολύ σημαντική μεταστροφή για την ελληνική οικονομία

O κ. Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βρέθηκε στην εκπομπή «Αντιθέσεις», στο Action 24 και το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.

Ο κ. Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τη Δεξίωση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή την 45η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δήλωσε: 

«Υπήρχε ένα κλίμα αισιοδοξίας, ένα κλίμα ενότητας, πολύ σημαντικό προκειμένου να επιστρέψει η χώρας μας σε μια κανονικότητα. Περάσαμε δέκα πολύ δύσκολα χρόνια, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε πολιτικό, με συνεχείς εντάσεις, ένα κλίμα που δεν βοήθησε στο να πάμε καλύτερα την επόμενη μέρα. Μιλώντας με τους πολίτες αυτή τη στιγμή, βλέπει ξανά την αισιοδοξία στα πρόσωπά τους. Αυτό ταυτόχρονα για την κυβέρνησή μας είναι μια μεγάλη χαρά αλλά και μια μεγάλη ευθύνη, προκειμένου να δείξουμε έμπρακτα, πως η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και πως μπορούμε να αλλάξουμε το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της.»

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Μηταράκης σχολίασε:

«Υπάρχει μια πολύ σημαντική μεταστροφή για την ελληνική οικονομία. Η προηγούμενη περίοδος χαρακτηρίστηκε από πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, μηδενικές επενδύσεις καθώς και υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Το κλίμα στην οικονομία που είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει τις τελευταίες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, οφειλόταν στην προσδοκία του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο όταν τελικά επαληθεύτηκε και εξελέγη η κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα μας αμέσως κατάφερε να μπει στην αγορά ομολόγων με κάτω από 2%. Αυτό δεν αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά μια μεταστροφή».

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση