Τα νέα μου

Ένα από τα στοιχήματα της επόμενης τετραετίας είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου

Ο Νότης Μηταράκης Υποψήφιος Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε συνέντευξη στο One Channel με την Στέλλα Παπαμιχαήλ και τον Γιώργο Παπαχρήστο.

Ξεκινώντας ο Νότης Μηταράκης σχολίασε πως είναι μεγάλη χαρά στην πολιτική να βρίσκεσαι στον τόπο σου και να έχεις την ευκαιρία της αμεσότητας τόσο με τους πολίτες όσο και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σε τοπικό επίπεδο. Ο κόσμος ζητάει από εσένα να προωθήσεις θέματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να επιλυθούν και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη αλλά και υποχρέωση. 

Εν συνεχεία ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε το Δημόσιο και πάλι, αυξάνοντας κατά 2 δις το κόστος μισθοδοσίας», συμπληρώνοντας πως «αυτή η διόγκωση του κράτους, αποτελεί μια παθογένεια της μεταπολίτευσης, η οποία βρήκε τη χειρότερη μορφή της στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ». Ολοκληρώνοντας το θέμα, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, εντούτοις θα πρέπει οι προσλήψεις στο εξής να γίνονται σε αναλογία 1 προς 5, με προτεραιότητα την κάλυψη θέσεων εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη όπως τον τομέα της υγείας, της ασφάλειας και της παιδείας. Τέλος, τόνισε πως το Δημόσιο θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, ψηφιοποιώντας τις διαδικασίες, προκειμένου οι πολίτες να έχουν άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, κάτι το οποίο έχει εξαγγείλει ήδη ο κ. Μητσοτάκης.

αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, τόνισε πως προκειμένου να επιτύχουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να έχουμε μια αξιόπιστη κυβέρνηση, να απλοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης, να μειωθεί η φορολογία και να έχουμε ρευστότητα στην οικονομία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις συνθήκες που διαμόρφωσε δεν κατάφερε να φέρει ούτε μια σοβαρή επένδυση στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Η χώρα μας έχει παραγωγικές δυνατότητες και αυτές τις δυνατότητες πρέπει με θάρρος να τις αξιοποιήσουμε χωρίς ιδεοληψίες» τόνισε ο κ. Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας έχει 16.000 χλμ αιγιαλού, ελάχιστα από τα οποία είναι αξιοποιημένα.

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στη σημασία της ανάπτυξης του τουρισμού για τη Χίο, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το νησί δέχεται μηδενικές αφίξεις, με εξαίρεση τις επισκέψεις από τη γείτονα Τουρκία, καθώς το αεροδρόμιο της Χίου είναι μικρό και δεν δέχεται πτήσεις charter. «Ένα από τα στοιχήματα της επόμενης τετραετίας είναι η ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου, η οποία εδώ και πέντε χρόνια παραμένει παγωμένη», είπε κλείνοντας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση