Τα νέα μου

Η μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό θα είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική σύνταξη

Ο Νότης Μηταράκης Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας , μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όσον αφορά το ασφαλιστικό, το μέλλον των συντάξεων, καθώς και τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από το μεταναστευτικό. 

Για τα θέματα κοινωνικής ασφάλισης

Η μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό θα είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική σύνταξη

Η μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα γίνει κεφαλαιοποιητικό, δηλαδή τα χρήματα των ασφαλισμένων θα βρίσκονται στο δικό τους λογαριασμό. Αυτό, σε συνδυασμό με την κύρια σύνταξη, θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους συνταξιούχους και αισιοδοξία στους σημερινούς νέους για περισσότερη ισορροπία στον ασφαλιστικό τους κουμπαρά, ανεξαρτήτως των δημοσιονομικών της χώρας. 

Επίσης, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης συντάξεων, ενώ τόνισε ότι η νέα Κυβέρνηση ευελπιστεί πως με την βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, θα μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα και μια αύξηση στις συντάξεις. 

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για 25% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό συνεπάγεται αύξηση στο εισόδημα των εργαζομένων και μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Για το μεταναστευτικό

«Το θέμα του μεταναστευτικού αλλά και το σωφρονιστικό σύστημα για εμάς είναι ζητήματα ασφάλειας» τόνισε ο κ. Μηταράκης. Για την Κυβέρνηση, η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση