Τα νέα μου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν πιστεύει στην Ελλάδα που παράγει, αλλά στην αναδιανομή της μιζέριας. Παίρνει από όλους και δίνει πίσω ψίχουλα σε όλους, άρα δεν είναι το κόμμα των πολλών.

O Νότης Μηταράκης βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του Star και σχολίασε την επικαιρότητα.

Ξεκινώντας ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στην γενικότερη απαξιωτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, η οποία αναλύεται σε μετατάξεις και διορισμούς σε όλο τον ιστό του Δημοσίου αλλά και σε θέσεις κλειδιά, καθώς και σε πλήθος φωτογραφικών τροπολογιών οι οποίες έχουν σαν στόχο συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Όλα αυτά συνολικά καταδεικνύουν μια προκλητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς, εκ διαμέτρου αντίθετη με το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς που προσπάθησε εξαρχής να παρουσιάσει.

Εν συνεχεία τόνισε πως η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε τον τελευταίο καιρό στη Βουλή είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί και ενώ ο ίδιος το ανακοίνωσε, η παραίτησή του δεν ίσχυσε αμέσως, προκειμένου να τοποθετηθεί η διοίκηση στη δικαιοσύνη και προωθηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα, με την ίδια τη Βουλή να βρίσκεται -όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε- σε δυσαρμονία με τη λαϊκή εντολή.

Ο Νότης Μηταράκης στη συνέχεια, αναφερόμενος στη «σύγκρουση μεταξύ δύο διαφορετικών οικονομικών κόσμων», που θα γίνει στις 7 Ιουλίου, θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει νικήτρια, καθώς είναι το κόμμα που μιλάει σε όλη την κοινωνία και πιστεύει πως μόνο μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορέσει να υπάρξει πραγματικό όραμα και καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας για όλους τους Έλληνες. Το αποτέλεσμα αυτής της παραγωγικής ανασυγκρότησης, θα είναι η δυνατότητα διατήρησης μιας βιώσιμης κοινωνικής πολιτικής.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ συρρίκνωσε την οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας κυρίως μερικής απασχόλησης και χαμηλόμισθες, ενώ μέσα στο οικονομικό πλαίσιο της υπερφορολόγησης, δεν μπορούν να στηριχθούν οι αδύναμοι. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι σε θέση να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τους όσους έχουν ανάγκη, επιτρέποντας παράλληλα στην ελληνική οικονομία, να δουλέψει πιο αποδοτικά και να ανταμείψει τον Έλληνα που παράγει και δουλεύει.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της έλλειψης ουσιαστικών και ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, ο Νότης Μηταράκης τόνισε πως είναι περισσότερο αποτέλεσμα της πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης, παρά της έλλειψης πόρων. Η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στις εκλογές με το τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι, καλύτερες δουλειές, περισσότερη ασφάλεια για τους πολίτες. Μέσα από αυτό το τρίπτυχο θα δοθεί πνοή στη μεσαία τάξη- τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας- προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγική Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως δεν πιστεύει στην Ελλάδα που παράγει, αλλά στην αναδιανομή της μιζέριας. Παίρνει από όλους και δίνει πίσω ψίχουλα σε όλους, άρα δεν είναι το κόμμα των πολλών.

Κλείνοντας ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τη μονάδα αφαλάτωσης στον Άγιο Μηνά

Ενώ ο Δήμος Χίου έχει ολοκληρώσει το έργο, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο νησί, η ΔΕΗ, εξαιτίας της κατάρρευσής της, δεν έχει καλώδια για να συνδέσει τη νέα μονάδα με το δίκτυο του ρεύματος. 

Συνολικά οι νησιώτες θυμούνται τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο με αρνητικές αναμνήσεις. Στο θέμα του μεταναστευτικού, στο θέμα της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ, στο θέμα της απαξίωσης των υποδομών. Οι νησιώτες δεν είδαν τίποτα θετικό αυτή την τετραετία.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση