Τα νέα μου

Οι τοποθετήσεις κρατικών λειτουργών εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι κόντρα στον νομικό και συνταγματικό μας πολιτισμό.

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Πρωινή Βάρδια», με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά.

Ο Ν. Μηταράκης ξεκινώντας, τόνισε πως το τέχνασμα του κ. Τσίπρα αυτή τη στιγμή, είναι πως ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παραιτηθεί, ο ίδιος ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει απευθυνθεί στον ΠτΔ προκειμένου να ζητήσει εκλογές, αυτό δεν έχει συμβεί. Αντιθέτως, ζητάει άλλες πέντε ημέρες, προκειμένου να προλάβει να κάνει τις αλλαγές στη δικαιοσύνη.

«Στο ζήτημα της δικαιοσύνης, στα πλαίσια του νομικού και συνταγματικού μας πολιτισμού, δεν επιτρέπονται τοποθετήσεις κρατικών λειτουργών και διορισμοί, εν μέσω προεκλογικής περιόδου» υπογράμμισε ο Ν. Μηταράκης σχολιάζοντας την τακτική του κ. Τσίπρα.

Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως το 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει με 3,8%, και είχαμε περιθώριο 12 μηνών μέχρι τη λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει «προειδοποιούμε τον Πρωθυπουργό, να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και του επόμενου Επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκής Επιτροπή, δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, δίχως την ευρύτερη πολιτική συναίνεση γιατί δεν νομιμοποιείται».

Τέλος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα,. ανέφερε ότι αυτό υπήρξε μια καθαρή αποδοκιμασία των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτοχρόνως, μια επιδοκιμασία των προτάσεων του Κ. Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δοκίμασε κάθε επικοινωνιακό τέχνασμα. Δοκίμασε την παροχολογία, την λάσπη, τη διαστρεύλωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Κανένα από όλα αυτά τα τεχνάσματα εν τέλει δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το στοίχημα που έχει θέσει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, είναι πως πρέπει να μιλήσει σε περισσότερο κόσμο. Χρειαζόμαστε περισσότερες και θετικότερες ψήφους, πάνω σε αυτά που εμείς προτείνουμε για την επόμενη τετραετία. Ο ελληνικός λαός μέσα σε αυτή την τετραετία βίωσε 29 αυξήσεις φόρων και 17 αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων. Το 2015-16 η ελληνική οικονομία ξαναγύρισε στην ύφεση, ενώ το 2014 είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το αποτέλεσμα είναι να πάρουμε επιπλέον και αχρείαστα μέτρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εναλλακτική οικονομική πολιτική το 2015.

Τέλος το μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσθηκε με έναν τρόπο αντιαναπτυξιακό, καταστρέφοντας και υπερφορολογώντας τη μεσαία τάξη και οδηγώντας τη χώρα σε χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση