Τα νέα μου

Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης για Ευρωεκλογές 2019

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στο Αλήθεια TV, μαζί με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και απάντησαν στον Γιάννη Τζούμα σχετικά με τις Επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ξεκινώντας ο Ν. Μηταράκης, τόνισε πως στις Ευρωεκλογές του 2019, πρέπει να εστιάσουμε τις συζητήσεις γύρω από ένα τρίπτυχο: Ευρώπη, Ελλάδα και τοπικό επίπεδο. Δυστυχώς σε ευρωπαϊκό επίπεδο βλέπουμε ένα κίνημα εθνικισμού και προστατευτισμού να αναπτύσσεται στην Ευρώπη, σαν αποτέλεσμα των επιπτώσεων μιας οικονομικής κρίσης, που τα τελευταία χρόνια έπληξε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν εγχείρημα έχει διασφαλίσει την ειρήνη, τη δημοκρατία, την κοινωνική προστασία και την οικονομική ανάπτυξη. Eίναι γεγονός πως υπάρχουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα, ιδίως στη χώρα μας όπου η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τον ιδιωτικό τομέα να πνίγεται από το ιδιωτικό χρέος, και σε αυτά τα προβλήματα θα πρέπει και η Ελλάδα και η Ευρώπη να δώσει απαντήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία είναι μέρος του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στηρίζει τον κ. Weber για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εν αντιθέσει o ΣΥΡΙΖΑ  παραμένει ένα ανένταχτο κόμμα μεταξύ της Άκρας Αριστεράς και της Kεντροαριστεράς μέσα στα ευρωπαϊκά πολιτικά δεδομένα. O κ. Weber έχει τονίσει την ανάγκη διαφύλαξης των συνόρων κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας και δίνει έμφαση στην Ευρώπη της καινοτομίας και της αλληλεγγύης που θα στηρίζει τους ασθενέστερους, ειδικά όσους βρεθούν σε δυσμενή θέση εξαιτίας των τεχνολογικών αλλαγών.

Επιπροσθέτως, όπως τονίστηκε από τον Ν. Μηταράκη, ένα άλλο σημαντικό σημείο όσον αφορά την υποστήριξη του κ. Weber, είναι πως ο τελευταίος παραμένει αντίθετος με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί η χώρα σε θέματα δημοκρατικών θεσμών. Επιπλέον, ο κ.Weber ήταν ο πρώτος που δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα των υπερπλεονασμάτων στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί και διπλωματική επιτυχία του Κ. Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία, τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης ιδίων πόρων στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Αυτό όπως τόνισε ο βουλευτής Χίου, είναι ένα διαρθρωτικό θέμα που θα πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίσει άμεσα και ένα μέρος της φορολογίας θα πρέπει να εισπράττεται από την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως ο μειωμένος ΕΝΦΙΑ ο οποίος πρόκειται να μειωθεί κατά 30%, θα πρέπει πλέον να γίνει ένας δημοτικός πόρος, ώστε ο δήμος πλέον να έχει δικούς του πόρους.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για περιφέρειες όπως το Βόρειο Αιγαίο, το οποίο σήκωσε ένα δυσανάλογο βάρος μεταναστευτικής πολιτικής, για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να υποστηριχθούν υποδομές που χρειάζεται το νησί της Χίου, ιδίως μετά από την απραξία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου καμία από τις αναγκαίες υποδομές του νησιού, δεν έχουν προχωρήσει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση