Τα νέα μου

Οι αναρχικοί στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει τα ελληνικά πανεπιστήμια σε «βάσεις ασφαλείας» τους

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, βρέθηκε στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργου Παπαδάκη και μίλησε για τα χθεσινά γεγονότα.

Ξεκινώντας, ο Ν. Μηταράκης ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην προεκλογική εκδήλωση του κ. Κ. Μπακογιάννη, ειδοποιήθηκε πως το αυτοκίνητό του μαζί με κάποιων άλλων παρευρισκόμενων είχε δεχτεί επίθεση από ομάδα αναρχικών. Όπως ο ίδιος τόνισε, η ομάδα των αναρχικών πέρασε ανενόχλητη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μέσα από την υπόγεια διάβαση και εν συνεχεία έφυγε χωρίς να τους εμποδίσει κανείς, ενώ επικρατούσε ο φόβος πως ενδεχομένως θα επέστρεφε και πάλι.

Η παρουσία της αστυνομίας υπήρξε ιδιαιτέρως περιορισμένη, χωρίς να αξιολογηθεί σωστά πως μια πολιτική εκδήλωση, παρουσία ενός πρώην πρωθυπουργού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα είναι αυξημένου κινδύνου. Εν συνεχεία, ανέφερε οτι πήγε πεζός σε εκδήλωση που πραγματοποιούσε η κ. Παπακώστα σε πολύ κοντινή απόσταση προκειμένου να την ενημερώσει για τα περιστατικά που είχαν προηγηθεί.

Συνοψίζοντας, ο Ν. Μηταράκης, τόνισε πως υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα. Πρώτον, δεν αξιολογήθηκε σωστά η επικινδυνότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα την περιορισμένη παρουσία της αστυνομίας στην εκδήλωση. Δεύτερον, δεν υπάρχουν ειδικές δυνάμεις προκειμένου να κάνουν τις συλλήψεις των ατόμων αυτών και να επιβάλουν την τάξη. Τρίτον δεν είναι βέβαιο κατά πόσο υπάρχουν τελικά οδηγίες να γίνονται οι απαραίτητες συλλήψεις. Οι αναρχικοί γνωρίζουν πολύ καλά πως τα πανεπιστήμια αποτελούν για αυτούς τις «βάσεις ασφαλείας» τους, στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να κρυφτούν και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Ν. Μηταράκης, ανέφερε πως όταν επικοινώνησε με την ηγεσία της αστυνομίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα τα οποία επρόκειτο να ληφθούν και αν θα μετέβαιναν στο χώρο του Πανεπιστημίου προκειμένου να προβούν σε συλλήψεις, η αντιμετώπιση της αστυνομίας υπήρξε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Για πολλούς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το χθεσινό γεγονός φαίνεται περίπου φυσιολογικό. «Στην Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φυσιολογικό 40 «μπαχαλάκηδες» που βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο Πάντειο, να βγουν να τα σπάσουν και εν συνεχεία να γυρίσουν να συνεχίσουν την πλάκα τους» υπογράμμισε ο Ν. Μηταράκης.  

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση