Τα νέα μου

Είναι μεγάλη η συνεισφορά των εθελοντών πυροσβεστών στη Χίο αλλά και σε ολόκληρη Ελλάδα

O βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μηταράκης, μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με Δράση», με τον Σπύρο Μάλλη και την Μαρία Βούσουλα, σχετικά με την πολύ σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων εθελοντών πυροσβεστών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πέρα από τον προσωπικό τους χρόνο, πολλές φορές χρησιμοποιούν ακόμα και τα δικά τους χρήματα προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμες εθνικές καταστροφές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Ν. Μηταράκη στην συνεισφορά των εθελοντών πυροσβεστών της Χίου, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει πολλές κρίσιμες καταστάσεις, βάζοντας πάνω από όλα την αξία του ανθρώπου, ενώ το μόνο που ζητάνε είναι η κάλυψη των βασικών εξόδων για τα καύσιμα των αυτοκινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εθελοντές έχουν βραβευτεί για την συνεισφορά τους.

Η αναθεώρηση του άρθρου του Συντάγματος σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος η οποία προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, υπονομεύτηκε από ιδεοληψίες που τελικά επικράτησαν. Η προστασία του περιβάλλοντος έχει πλέον επιτακτικό χαρακτήρα, σε μια εποχή που συνεχώς γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τα νέα δεδομένα στον πλανήτη, που καθιστούν την κλιματική αλλαγή έναν παγκόσμιο κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Οι ΑΝΕΛ είναι ένα πολιτικό θαύμα, προέρχονται από τη δεξιά και στηρίξαν την αριστερά. Με τον απόλυτο διπολισμό τον οποίο επιδιώκει με την οικονομική και εθνική πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να διατηρήσει ένα κομμάτι της εκλογικής του βάσης στις εκλογές του 2019, ως αξιωματική αντιπολίτευση, εξαφανίζοντας τα άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, κατά την οποία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε μέσο προς εκμετάλλευση αυτού του νέου διπολισμού.

Όσον αφορά την επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Ν. Μηταράκης τόνισε πως πρόκειται για μια περιορισμένη αναθεώρηση, που θα γίνει από την επόμενη Βουλή, καθώς σημεία σύγκλισης έχουν βρεθεί σε πολύ λίγα θέματα, ενώ σε τομείς που υπάρχει ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές σε αυτή τη χωρα όπως η παιδεία, η δικαιοσύνη και τα ζητήματα ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, δεν υπήρξε τελικά η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση. Δεν έχουν ψηφισθεί άρθρα είτε με 151 είτε με 180 ώστε να υπάρχει αισιοδοξία πως η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αναθεώρηση. 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση