Τα νέα μου

Η χώρα μας εκπέμπει διεθνώς το μήνυμα ότι είναι, πλέον, ένα κράτος Δικαίου

Συνέντευξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο, Αντριάννα Παρασκευοπούλου

 

Ν. Μηταράκης: «Η χώρα μας εκπέμπει διεθνώς το μήνυμα ότι είναι, πλέον, ένα κράτος Δικαίου»        

 

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την αγανάκτηση των νησιωτικών κοινωνιών ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 και την Αντριάννα Παρασκευοπούλου.

            «Συμφωνούμε σε πολλά με τα ψηφίσματα των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε ότι «συμφωνούμε στο κλείσιμο των ανοιχτών δομών εντός του αστικού ιστού, στην αποσυμφόρηση των νησιών, στον έλεγχο των ΜΚΟ, αλλά και στη διεθνοποίηση του προβλήματος».

            Για τις νέες δομές, ο αρμόδιος Υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να λειτουργήσουν αποτρεπτικά και συνέχισε, λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όσοι δε δικαιούνται άσυλο ότι η διαδρομή στην Ελλάδα θα είναι αδιέξοδη, καθώς θα καταλήγει σε κλειστά κέντρα και ταχείες επιστροφές».

            Επιπλέον, τόνισε ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σεβασμό την εύλογη δυσπιστία των νησιωτών και προσέθεσε ότι «ξεκάθαρος στόχος μας είναι ο περιορισμός των ροών».

            «Επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου και διαχωρίζοντας όσους δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, η χώρα μας εκπέμπει διεθνώς το μήνυμα ότι είναι, πλέον, ένα κράτος Δικαίου. Εφαρμόζουμε το νόμο πολύ πιο αποτελεσματικά, χωρίς να είμαστε ξενοφοβικοί ή να παραμελούμε υποχρεώσεις που προκύπτουν από το διεθνές Δίκαιο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση