Τα νέα μου

Μηταράκης: Ήξερα ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά επέλεξα να πάω γιατί είναι χρέος μου ως βουλευτής να είμαι δίπλα στον κόσμο

Μηταράκης: Ήξερα ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά επέλεξα να πάω γιατί είναι χρέος μου ως βουλευτής να είμαι δίπλα στον κόσμο

Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χίου, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, "Καλημέρα Ελλάδα", ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, τόνισε πως είναι χρέος του ως κυβερνητικός βουλευτής να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και πως το σχέδιο της κυβέρνησης θα πρέπει να εφαρμοσθεί άμεσα.

 Eν συνεχεία, ο ίδιος τόνισε: «Ήξερα ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά επέλεξα να πάω, γιατί είναι χρέος μου ως βουλευτής να είμαι δίπλα στον κόσμο. Δυστυχώς η κρίση η οποία έχει πάρει βαθιά κοινωνικά χαρακτηριστικά έχει προκαλέσει διχασμό στις τοπικές κοινωνίες. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα μας είναι η άμεση εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου, όπως αυτό εξαγγέλθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, έτσι ώστε να αρθεί η δυσπιστία των κατοίκων. Η δημιουργία των κλειστών κέντρων θα πρέπει να επιταχυνθεί, ενώ θα πρέπει να εφαρμοσθεί όλο το πλαίσιο μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.» 

Στη συνέχεια, ως προς το αναμενόμενο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε:

«Η επεξεργασία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε δημόσια διαβούλευση. Με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό, οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές. Αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους, καθώς μειώνεται η ποινή που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου και στο εξής η παρακράτηση από το 60% της σύνταξης τους περιορίζεται στο 30%. Έτσι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξης τους.»

Όπως επεσήμανε με έμφαση ο κ. Μηταράκης: «Καμία σύνταξη δεν θα πάει προς τα κάτω, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις τόσο από την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, όσο και από την κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης». 

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ο ίδιος επεσήμανε, δημιουργείται ένα  φιλελεύθερο συστήματα επιλογής εισφορών 7 επιπέδων, από τα οποία, το πρώτο και χαμηλότερο, θα αφορά στους νέους με δραστηριότητα έως 5 έτη, για τους οποίους προβλέπονται μηνιαίες εισφορές 126 ευρώ». Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η ρύθμιση για την κατάργηση των διπλών εισφορών στα «μπλοκάκια» θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. 

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση