Τα νέα μου

Η Περιφέρεια πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τις καταστροφές στην Αττική

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι η  άναρχη δόμηση είναι πρόβλημα πολλών δεκαετιών στην Ελλάδα. Όμως, από τις διώξεις της εισαγγελίας έχουμε συγκεκριμένες ευθύνες για το χειρισμό της κρίσης και παράλληλα υπάρχουν ευθύνες για το πως η Περιφέρεια έχει χειριστεί τα μακροπρόθεσμα προβλήματα τα τέσσερα τελευταία έτη. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, τη στιγμή της τραγωδίας, απέρριψε τις ευθύνες στο παρελθόν, απέκρυψε τα θύματα και έστησε ένα επικοινωνιακό φιάσκο.

Όταν κάποιος αγοράζει ένα ομόλογο που θα πληρωθεί σε δέκα χρόνια, το επιλέγει με το σκεπτικό ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια η ελληνική οικονομία θα πάει καλύτερα, για αυτό και το συγκεκριμένο σχετίζεται με τις κυβερνήσεις που θα έρθουν και όχι με την κυβέρνηση που φεύγει. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι η Κυβέρνηση αποφάσισε με τροπολογία της να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων κάνοντας δώρο στις πολυεθνικές.

Είναι δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα καθεστώς υπερφορολόγησης, σε ένα καθεστώς που η ελληνική επιχειρηματικότητα, ο Έλληνας πολίτης δε μπορεί να αναπνεύσει, γιατί ο προϋπολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος: ζητάει να έχουμε πλεονάσματα 4% με ανάπτυξη 2%, ενώ θα έπρεπε να πετύχουμε ακριβώς το ανάποδο. Και είναι πολύ μεγάλη διπλωματική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη η δέσμευση Βέμπερ για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση