Τα νέα μου

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι βασική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

O Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1, ανέλυσε το ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και της συνταγματικής αναθεώρησης, με στόχο την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι βασική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα συνιστά βασικό εργαλείο χάραξης κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου να αποφεύγονται τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας όπου αυτά εμφανίζονται. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου,  το μισό τοις εκατό του ΑΕΠ θα πρέπει να χρησιμοποιείται ετησίως προς αυτή την κατεύθυνση. 

Επιπλέον υπογράμμισε πως ο μοναδικός βιώσιμος τρόπος προκειμένου να υπάρξει βιώσιμη κοινωνική πολιτική, είναι να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες πολίτες να δημιουργήσουν, και να παράγουν, στο πλαίσιο μιας δυναμικής οικονομίας, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμη κοινωνική δικαιοσύνη.

Στόχος είναι ο συνδυασμός της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους με μία οικονομία που αναπτύσσεται

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή τα διάφορα επίπεδα της φτώχειας παραμένουν υψηλά και συνεχώς εμφανίζονται όχι μόνο στους άνεργους αλλά και στους εργαζόμενους. «Το να ζούμε όλοι σε ένα χαμηλό βιωτικό επίπεδο δεν είναι αυτό που ονειρεύομαι για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης. Η λύση σε αυτό, θα επέλθει μέσα από μια δυναμική οικονομία, την οποία ποτέ δεν έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν προτεραιότητα.

Βασικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι το να δοθούν ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες καθώς και η διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος για όλους. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της ενίσχυσης της επιδοματικής πολιτικής σε 800.000 ελληνικές οικογένειες αλλά πολύ περισσότερο μέσω τις καλλιέργειας δεξιοτήτων στους νέους που το έχουν ανάγκη, στα πλαίσια μιας ολιστικής πολιτικής, που στηρίζεται αφενός στο κοινωνικό κράτος, αφετέρου σε μία οικονομία που αναπτύσσεται και παράγει.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση