Τα νέα μου

Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής, αλλά υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης

Ο Ν. Μηταράκης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι επέστρεψαν καταθέσεις ύψους 12 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, ενώ στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για να επιστρέψουν περισσότερες καταθέσεις και οι τράπεζες να στηρίζονται στη διατραπεζική αγορά για τη ρευστότητα τους.

Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής αλλά το 2013 υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης της οικονομίας τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα για την οικονομία, όπως η βελτίωση της απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά 150%, ενώ ανακοινώθηκε πρόσφατα και συμφωνία του ΥΠΑΝ με τις τράπεζες για επιπλέον ρευστότητα 2 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία ώς το τέλος του έτους.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι επέστρεψαν καταθέσεις ύψους 12 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, ενώ στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για να επιστρέψουν περισσότερες καταθέσεις και οι τράπεζες να στηρίζονται στη διατραπεζική αγορά για τη ρευστότητά τους.

Έκανε λόγο επίσης για βελτίωση των εξαγωγών και ενίσχυση της τουριστικής κίνησης. «Ποντάρουμε στον τουρισμό και στην αύξηση των εξαγωγών» τόνισε ο υφυπουργός.

Τόνισε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει καταπληκτική δουλειά σε μια δύσκολο περίοδο και δεν λειτουργεί αυτόνομα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση