Τα νέα μου

Χωρίς πόρους από την εξωστρέφεια, δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να μπει στην ανάπτυξη

Οι οικονομικές εξελίξεις και η ρευστότητα των επιχειρήσεων και των τραπεζών βρέθηκαν στο επίκεντρο του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του STAR LIVE U!

Μιλώντας στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, ο υφυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία τόσο του ελληνικού χρέους όσο και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

«Κατά 40% έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2013 από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο μικρομεσαίος Έλληνας ξανά τολμά. Έχουμε 100% απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων για τον αναπτυξιακό νόμο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης, ο οποίος επεσήμανε πως «βάση του νέου επενδυτικού νόμου 4146/2013 προβλέπεται 100% προκαταβολή για τα επενδυτικά σχέδια για την κρατική ενίσχυση, η οποία ήδη δίνεται στην αγορά»

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως ο υπουργός ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης έχει «δεσμεύσει τις τράπεζες για 2 δις ευρώ με συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα για τα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’οίκον»... και το «πρόγραμμα εγγυήσεων από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων» κονδύλια τα οποία δίνονται στην αγορά μέχρι τέλος του χρόνου».

Ωστόσο, ο υφυπουργός ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως για να μπορούν οι τράπεζες να δώσουν περισσότερα θα πρέπει να δουν τα δάνεια να επιστρέφουν πίσω στα ταμεία τους ..

«Για να πάρει ο επόμενος πρέπει να πληρώσει ο προηγούμενος» είπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Μηταράκης αναγνώρισε την πραγματική όπως είπε δυσκολία της αγοράς και των νοικοκυριών για να εξυπηρετήσουν τα παλιότερα δάνεια τους, τονίζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι "να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία".

«Χωρίς πόρους από την εξωστρέφεια, νέα κεφάλαια να μπουν στην ελληνική οικονομία, δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να μπει στην ανάπτυξη» εκτίμησε ο κ. Μηταράκης.

Σχολιάζοντας, τέλος, τα σενάρια για την επόμενη μέρα όσον αφορά το ελληνικό χρέος και όλα τα σενάρια που ακούγονται, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως «πρέπει να βρεθεί μια λύση για το χρέος αλλά όχι στην πλάτη της Ελλάδας»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση