Τα νέα μου

Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής στο Ισραήλ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης μιλάει στη Δημόσια Τηλεόραση για τις επιπτώσεις στη Δημοκρατία από τη μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρη η Νότια Ευρώπη, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειες για ολόκληρη την Ευρώπη, την επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ και την κυβερνητική στόχευση για την ανάγκη ύπαρξη χαμηλών και σταθερών φορολογικών συντελεστών.

"Η οικονομική κρίση δημιουργεί ακραία κόμματα σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται κοινή, ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος."

"Σημαντική ευκαιρεία της Ευρώπης να αποκτήσει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειες, όπως η κατασκευή του TAP, που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους παραγωγής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας."

"Η σχέση που αναπτύσσουμε με το Ισραήλ και τον Αραβικό κόσμο είναι δυναμική και παράλληλη. Κατά την τελευταία, επίσκεψη έγινε διακυβερνητική σύσκεψη στο ανώτατο επίπεδο στο Ισραήλ. Ακόμη, διεξήχθηκε επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ για το χώρο της ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, της τεχνολογίας και των ιδιωτικοποιήσεων, όπου έγιναν πάνω από 400 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού θα φανούν σε 6-12 μήνες. Αναμένεται συμμετοχή τους στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ήδη η μία εκ των τεσσάρων προσφορών για το Ελληνικό προέρχεται από το Ισραήλ. Τέλος, έγινε συνάντηση με τα δύο μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία του Ισραήλ που διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους των 100 δισ. € και έδειξαν ενδιαφέρον για έργα υποδομών και τις ιδιωτικοποιήσεις."

"Είναι δεδομένη η ανάγκη ύπαρξης σταθερών και χαμηλών φορολογικών συντελεστών. Στόχος είναι μακροπρόθεσμα να πάνε οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων στο 15% και αυτό θα μπορέσει να επιτευχθεί μόλις οι προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδύσεων αρχίσουν να αποδίδουν, ώστε να μην υπάρχει χρηματοτοδοτικό κενό λόγω της χαμηλότερης φορολόγησης."

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση