Τα νέα μου

Οι δύο μεγάλες θεσμικές αλλαγές για το 2013, κεντρική Αδειοδοτική Αρχή και νέος Φορέας Εξωστρέφειας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης αναφέρει τις δύο μεγάλες θεσμικές αλλαγές για το 2013: (1) δημιουργία κεντρικής αδειοδοτικής αρχής, όπου σε ένα σημείο αδειοδοτούμε τις μεγάλες επενδύσεων ώστε να μειωθούν τα θέματα γραφειοκρατίας και (2) δημιουργία νέου φορέα εξωστρέφειας ώστε να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό με τον οποίο θα πλησιάσουμε πολύ περισσότερες αγορές με στόχευση και συνέργεια μεταξύ επενδύσεων και εξαγωγών.

Ο κ. Νότης Μηταράκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχολιάζει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τονίζει ότι είναι μία από τις τελευταίες καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του μνημονίου. Επιπλεόν, δηλώνει ότι η συμφωνία αρχών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχει στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, αναφέρει ότι η χώρα αντλεί διαπραγματευτική δύναμη στις συζητήσεις με την Τρόικα διότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κ. Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφτεί την Κίνα, το Άμπου Ντάμπι, την Ινδονησία για το συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ώστε μεσοπρόθεσμα να πέσει η ανεργία. Τονίζει ότι είναι εθνικά ολέθρια η δήλωση του Α. Τσίπρα που απειλεί τους επενδυτές να μην έρθουν στη χώρα, καθώς έτσι δυσκολεύεται η προσέλκυση των σοβαρών, στρατηγικών επενδυτών. Τέλος, αναφέρει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με την αποφυγή της διπλής φορολογίας και της προστασίας των επενδύσεων.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση