Τα νέα μου

Η ΓΕΝΟΠ δεν είναι ιδιοκτήτης της ΔΕΗ

«Το κράτος δεν θα είναι πλέον παραγωγός, αλλά ρυθμιστής, με το κράτος να μην έχει πια το ρίσκο της λειτουργίας της παραγωγής που μας έχει οδηγήσει σε χρέη» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΪ.

Την ανάγκη δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ» προς όφελος της επιχείρησης, των καταναλωτών και της οικονομίας επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, αναφέροντας μάλιστα ότι «η ΓΕΝΟΠ δεν είναι ιδιοκτήτης της ΔΕΗ αλλά το δημόσιο».

«Χρειάζεται ανταγωνισμός στην αγορά ενέργειας, οι προηγούμενες προσπάθειες δεν δούλεψαν στην πράξη. Ανοίγοντας μόνο το λιανεμπόριο δεν δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης στους ιδιώτες σε όλο το ενεργειακό μείγμα, και γι’ αυτό η χώρα μας δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά στην ενέργεια, και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλοι πάροχοι πέραν της ΔΕΗ» εξήγησε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη «η ΔΕΗ χρειάζεται νέα κεφάλαια για τις νέες επενδύσεις για να ανανεώσει την παραγωγική της βάση, να μειωθούν τα δάνεια της και να κάνει νέες επενδύσεις.»

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενώ το κράτος δεν θα είναι πλέον παραγωγός, αλλά ρυθμιστής, μην έχοντας πια το ρίσκο της λειτουργίας της παραγωγής που έχει οδηγήσει σε χρέη. Παράλληλα, ο καταναλωτής θα απολαμβάνει χαμηλότερα τιμολόγια λόγω ανταγωνισμού όπως συμβαίνει με την αγορά τηλεπικοινωνιών.

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση