Τα νέα μου

Μετά τις εκλογές ο βρόγχος για τη λήψη νέων μέτρων φεύγει από τον λαιμό μας. Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

Αποσπάσματα συνέντευξης του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Υποψήφιου Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Πρωινό Ant1» του Γ. Παπαδάκη.

 

Ν.Μ.: «Για να μην πάρει μια κυβέρνηση μέτρα σημαίνει ότι η οικονομία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και δεν χρειάζεται έκτακτα δανεικά. Αν η Ελλάδα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση θα χρειαστούν και έκτακτα μέτρα. Εμείς το 2014 δεν πήραμε νέα έκτακτα μέτρα παρά το γεγονός ότι μας πίεσε η Τρόικα και για το 2015 είχαμε ήδη ξεκινήσει τον διάλογο για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Κάνουμε πλέον το τελευταίο βήμα για να βγούμε από το μνημόνιο, για να βγούμε στις αγορές καθώς η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης και θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών».

Ερ.: Εάν έρθετε στην εξουσία δεν θα συμφωνήσετε παρά την επιμονή των δανειστών;

Ν.Μ.: «Υπήρξε ένα διαπραγματευτικό κείμενο με την τρόικα τον Δεκέμβριο, σε μια εποχή που η τρόικα δεν ήθελε να διαπραγματευτεί μαζί μας επειδή έβλεπε ότι πάμε σε εκλογές και υποστήριζε ότι λόγω των εκλογών έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Μετά τις εκλογές αυτός ο βρόγχος φεύγει από τον λαιμό μας. Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Όταν αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα και  όταν από τις 25 Ιανουαρίου και μετά η Ελλάδα στείλει το μήνυμα ότι θα παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα του ευρώ τότε δεν έχουμε την ανάγκη να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Αυτή η βάση της συζήτησης που έγινε με την τροικα σε μια δύσκολη περίοδο δεν θα χρειαστεί μετεκλογικά.»

Δημοφιλή Θέματα

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση